28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

OKÜ’de Engelliler şenliği yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Engelliler şenliği yapıldı
Abone ol
Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin oluşturduğu OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından bu sene 2.si düzenlenen OKÜ Engelliler Spor Şenliği Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin oluşturduğu OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından bu sene 2.si düzenlenen OKÜEngelliler Spor Şenliği Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

2. OKÜ Engelliler Spor Şenliği’ne OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Mustafa Loğoğlu, Osmaniye Engeliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Üniversitedeki akademisyenleri, idari personeli ile çok sayıda   öğrenciler katıldı.

OKÜ Kapalı Spor Salonundaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. İstiklal Marşımıza Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri işaret dili ile eşlik ettiler. 

Açılış konuşması yapan OMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü Başkanı Fatma Zehra Keskin, OKÜ yerleşkesinin ve binalarının büyük çoğunlukla engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş olduğunu belirterek OKÜ’nün bu anlamda örnek bir Üniversite olduğunu söyledi.
 
Keskin, “İnsanlarımızın engelli bireylere yaklaşımı konusunda var olan olumsuzluklar bizlerin bu tür etkinlikleri daha fazla yapılmasını gerekli kılmıştır. Engelli bireylerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Engelli bireylerimizin zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerindeki ve zihinlerindeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise konuşmasında, "10 yıldır yaptığımız etkinliklerde toplumdaki bilinçlenmenin zirvesindeyiz. 10 yıl önce bu bilinçlenme yoktu. Çıkarılan yasalar ve yapılan etkinliklerimiz ile toplumda farkındalık oluştu. Hayatınıza ne zaman bir engelli gireceğini bilemezsiniz. 11 yıl önce engeliler konusunda çalışmalarımı yaptığım sırada ailemde engelli birisi yoktu. Ancak bir gün oğlumuz oldu, down sendromlu. Biz şükür ettik. Bizler gelecekten umutluyuz. Sorunlarımızın bir günde biteceğini beklemiyoruz. Ancak Osmaniye’de kamu kurumları ile yaptığımız görüşmeler ve bunun yanında Üniversite öğrencilerinin bu programları düzenleyerek, katılmaları bizlerin geleceğe olan umudunu artıyor." dedi.

2. OKÜ Engelliler Spor Şenliği’nde Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri kule ekibi gösterisini sunarken daha sonra Halk Oyunları ekibi gösterisini sergiledi.

Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri kule ekibi öğrencilerine Üniversitenin hediyeleri OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç tarafından verilirken Halk Oyunları ekibine ise hediyeleri Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO)  Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İmray Nur takdim etti. 

Daha sonra İşitme Engeliler Voleybol takımı ile Üniversite  öğrencilerinden oluşturulan takım voleybol karşılaşması ile Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Basketbol Takımı-OMYO Çocuk Gelişimi Basketbol Karşılaşması yapıldı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye Engeliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk de basketbol karşılaşmasında yer aldı. 

Osmaniye İşitme Engelliler Derneği Temsilcisi Aslı Hakat’a OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun’a ise Osmaniye Meslek Yüksek Okulu (OMYO)  Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İmray Nur tarafından çiçek verildi. 

Çiçek takdiminden sonra OMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri işaret dili ile ‘Beni Böyle Sev’ ve ‘Senden Daha Güzel’ şarkılarını birlikte söylediler.  Kapalı Spor Salonunu dolduran öğrenciler ile davetli olarak katılan protokol üyeleri de şarkılara eşlik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar