29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

OKÜ’de Çanakkale’den den Afrin'e!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Çanakkale’den den Afrin'e!
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden Stratejik Düşünce Kulübü ve Tarih Topluluğu’nun birlikte düzenlediği “Çanakkale’den Afrin’e” başlıklı program  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.  

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi kulüplerinden Stratejik Düşünce Kulübü ve Tarih Topluluğu’nun birlikte düzenlediği “Çanakkale’den Afrin’e” başlıklı program  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.  

“Çanakkale’den Afrin’e” başlıklı programa OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halef Dizlek, Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Tarih Bölümü Arş. Gör. Emel Himmetoğlu, Arş. Gör. Şaban Yalgın ile Üniversite öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti Recep Tayyip Ateş tarafından gerçekleştirildi.

OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fazıl Himmetoğlu, “Suriye adı Asur isminden geliyor. Asur, Süryani, Suriye hepsi aynı kökten gelir. İlk Arap Hristiyanlar bu coğrafyadan çıkmıştır. Ne olduysa Özgür Suriye Ordusundan bir grup ayrıldı El Nusra diye El Nusra’dan da IŞID diye bir grup ayrıldı.

IŞID Suriye’de tavşan atlet olarak kullanılmış PYD ve YPG ye alan sağlamak için kötü polis olmuş. IŞID, ÖSO’dan aldığını gitti YPG-PYD’ye verdi.

Türkiye bu durumda ne yaptı? 15 Temmuz gibi büyük bir ihanet olayı sonrasında bir iki ay gibi kısa sürede Cerablus’a girdi.

Bu müthiş bir şeydir, kolay değildir. Bu ülkemizin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir. Suriye üzerinden müthiş bir enerji kaynağı geçiyor. Bu enerji kaynağının üzerinde olan güç, süper güç olur. Bütün dengeler değişir.

Türkiye bu dengeler noktasında kendisine bir yer kaparsa aynı Osmanlı’nın kuruluş döneminde olduğu gibi ticaret yollarına hâkim olursa güçlü olur. Suriye cephesi 1. Dünya Savaşında mahvolduğumuz cephedir. Bu cepheyi kaybettiğimiz için 1. Dünya Savaşını kaybettik. Bugün de Afrin’de, Cerablus’da kaybetseydik bugün de ülkemizi kaybetmiş olacaktık.”dedi.

 “Çanakkale’den Afrin’e” başlıklı programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fazıl Himmetoğlu’na Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel tarafından günün anısına Teşekkür Belgesi takdim edildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar