25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5671
EURO34.9595
ALTIN2425.9

OKÜ’de atık toplama çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de atık toplama çalışmaları
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesinde daha önce başlayan geri dönüşümü yapılabilir atık toplama faaliyeti Üniversitedeki akademisyenleri, idari personeli ve öğrencileri tarafından önemseniyor.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesinde daha önce başlayan geri dönüşümü yapılabilir atık toplama faaliyeti Üniversitedeki akademisyenleri, idari personeli ve öğrencileri tarafından önemseniyor.

Geri dönüşümü yapılabilir atık toplama faaliyeti OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde öncelikle Mühendislik Fakültesi binasına yerleştirilen 15 adet geri dönüşüm kutuları sayesinde yapılırken bu faaliyete Osmaniye Belediyesi’nin de katkı sağlaması ile geri dönüşüm kutuları Üniversitenin diğer fakülte binalarına da yerleştirildi. 

Önümüzdeki günlerde Osmaniye Belediyesi tarafından sağlanacak 40 adet yeni geri dönüşüm kutusu ile de Karacaoğlan Yerleşkesi’nde bulunan herkesin geri dönüştürülebilir atık toplanmasına katkıları sağlamasının amaçlandığı ifade edildi. 

Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan geri dönüşüm kutularının OKÜ  Mühendislik Fakültesi’ne teslimi sırasında OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Emin Öcal ve Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özgür Koç hazır bulundu. 

Burada kısa bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal,  “Atıklar dünyamızı kirletiyor. Bunların bir miktarının geri dönmüşümü bile hem kirliliği önemli ölçüde azaltıyor hem de ekonomik değer yaratıyor. Bunların olabilmesi için ise bilinçli olunması gerekiyor. Bu bilincin yerleşmesi içinde eğitim kurumlarına önemli görevler düşüyor. Bu anlamda da Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ün de büyük desteği ile Mühendislik Fakültesi’nde sistematik bir şekle dönüştürdük. İsteğimiz Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nin tamamına bu bilinci yerleştirmektir.” dedi. 

Geri dönüşümü yapılabilir atık toplama faaliyetini hakkında konuşan OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Sıfır (0) atık projesine sonuna kadar destek veren OKÜ’nün elini güçlendirecek bir hamle olarak Üniversite-Belediye işbirliğini önemsediklerini söyledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar