29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

OKÜ’de Arkeoloji paneli yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Arkeoloji paneli yapıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından OKÜ Rektörlük Büyük Salonda Arkeoloji Seminerleri-Müzeler Günü Etkinliği düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından OKÜ Rektörlük Büyük Salonda Arkeoloji Seminerleri-Müzeler Günü Etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte Türkiye Arkeolojisi'nin ikinci kuşağı, Arykanda Kazı Başkanı, Türkiye’nin değerli bilim insanlarından arkeolog  Cevdet Bayburtluoğlu’nun öğrencisi OKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Gerçek, ‘Arkeolojiye Adanmış Bir Ömür’ başlıklı sunum ile hocasını andı.

Arkeolog  Cevdet Bayburtluoğlu’nun hayatından örneklerin yanı sıra onun hayatı boyunca yaptığı kazı çalışmaları hakkında bilgiler de veren OKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Gerçek, “Çok küçük gibi görünen ayrıntıların aslında hayatın ve arkeolojinin ne kadar önemli bir parçası olduğunu göstermek için üniversitede öğrencilerine yaptığı sınavlarda, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’ni inşa eden ve öğrencilerin lisans eğitimi boyunca altından geçtikleri kapının üzerindeki levhada yazılı olan mimarın ismini dahi sormuştur. Bayburtluoğlu, sadece derslerinde değil sınavlarında da bir şeyler öğretmek için yılmadan mücadele eden bir hoca olmuştur” ifadelerini kullandı.

Arkeolog Cevdet Bayburtluoğlu’nun eşinin de katıldığı seminerde bir konuşma da eşi İnci Bayburtluoğlu yaptı.

Seminere davet edildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden İnci Bayburtluoğlu, Seminere davet edildiğinde “Hem Cevdet’i anmak hem de Balkan Harbinden sonra Adana’ya yerleştirilen büyükbabamın çalışma yeri olan bölgeyi görecek olmam bana çok büyük bir heyecan verdi. Cevdet, gerçekten çok iyi bir hoca, çok iyi bir eş, çok iyi bir babaydı. Evlatları sadece kendi çocukları değildi, bütün bölüm öğrencileriydi” dedi.

Eşiyle ilgili konuşmasına devam ederken duygulanan İnci Bayburtluoğlu gözyaşlarına hâkim olamadı. Konuşmasını eşi Cevdet Bayburtluoğlu’na rahmet dileyerek tamamladı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın da izlediği seminerin sonunda OKÜSEM adına hazırlanan teşekkür belgesini OKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Gerçek’e OKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek, Müzeler Günü dolayısıyla Osmaniye Müze Müdürü Nalân Yastı’ya ve Yrd. Doç. Dr. Ayça Gerçek’e çiçeği OKÜ FEF Arkeolog Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Tuğçu takdim etti. Seminer sonunda ayrıca Arkeolog İnci Bayburtluoğlu’na Osmaniye Müze Müdürü Nalan Yastı tarafından Osmaniye Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Eserini takdim etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar