29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

OKÜ Sinerji Kulübü’nden Soma’ya kütüphane

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Sinerji Kulübü’nden Soma’ya kütüphane
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulüpleri tarafından yürütülen “40. Yıla 40 kütüphane” projesi kapsamında Manisa’nın Soma ilçesindeki Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’na kütüphane kuruldu.
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulüpleri tarafından yürütülen “40. Yıla 40 kütüphane” projesi kapsamında Manisa’nın Soma ilçesindeki Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’na kütüphane kuruldu.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden 20, Çukurova Üniversitesinden 30 öğrenci kitap ve kırtasiye yardımının ardından Soma Maden Şehitliği’ni ziyaret etti.


Sinerji Kulübü’nün gelişen olaylar çerçevesinde her zaman duyarlı davrandığını ifade eden Sinerji Kulübü Başkanı OKÜ İİBF öğrencisi Eren Güllü, “40. Yıla 40 Kütüphane Projesi kapsamında 14. ve 15. Kütüphanemizi Soma’ya kurmayı planladık. Bu plan çerçevesinde öncelikle OKÜ Sinerji Kulübü öğrencileri ve gönüllülerden yaklaşık 1000 kitap toplandı.


Toplanan kitaplarla Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’na kütüphanemizi kurduk ve açılışını öğrenci kardeşlerimizle yaptık. Kütüphane kurulumuyla birlikte öğrenci kardeşlerimizle kütüphanede kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Daha sonra Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki kardeşlerimizle yemekte bir araya geldik. Öğrencilerin Osmaniye’mize selamları vardı. Biz de Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Uzunoğlu’na bu kütüphanenin kurulması noktasında bize destek verdiği için teşekkürlerimizi ilettik.” Dedi.


Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ile birlikte boyama etkinlikleri, fidan dikimi ve spor faaliyetleri gerçekleştiren OKÜ Sinerji Kulübü öğrencileri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından gönderilen not defteri, kalem, klasör dosya ve benzeri hediyeleri öğrencilere dağıttı. Ardından meyve suyu ve kek ikramı yaparak, Gençlik ve Spor
Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı ve proje logosunun bulunduğu kupa bardaklarını öğrencilere hediye etti. 


Proje gönüllüleriyle birlikte 13 Mayıs 2014’te madende hayatını kaybeden maden şehitlerini de Soma Maden Şehitliği’nde ziyaret ettiklerini belirten OKÜ Sinerji Kulübü
Başkanı Eren Güllü, “Ziyaretimizde şehit aileleriyle karşılaştık ve acılarına ortak olduk. Hüzünlü anlar yaşadık. Şehitlerimizin ruhlarına Yasin-i şerif okuyarak orada bulunan şehit ailelerine baş sağlığı diledik” dedi.


Sosyal medyada da #SinerjiklerSomada etiketiyle paylaşım gerçekleştirdiklerini ifade eden OKÜ Sinerji Kulübü Başkanı Eren Güllü, “Sosyal medya aracılığı ile insanların dikkatini çekmeye çalıştık. Bunu da başardığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.


OKÜ Sinerji Kulübü Başkanı Eren Güllü, “Projeye bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’ne, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, proje gönüllülerine ve en büyük desteği gördüğümüz değerli Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar