29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

OKÜ Rektörlük binasına iki ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörlük binasına iki ödül
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi “Rektörlük Ek Binası” projesi World Architecture Community tarafından verilen ödüllerde, 26. proje döngüsünde iki ödüle layık görüldü.

OsmaniyeKorkut Ata ÜniversitesiRektörlük Ek Binası” projesi World Architecture Community tarafından verilen ödüllerde, 26. proje döngüsünde iki ödüle layık görüldü.

Amerika, Brezilya, Japonya, Hindistan ve Türkiye gibi farklı ülkelerden birçok projenin katıldığı, 2006 yılından bu yana World Architecture Community tarafından düzenlenen WA Awards kapsamında, “Tasarlanmış Proje” kategorisinde jüri üyelerinin ve daha önce WA Awards ödülü almaya hak kazanmış üyelerin oylamaları ile ödüle layık görülürken, WA Community üyelerinin oylarıyla ikinci bir ödülün daha sahibi oldu.

Mimari ve iç mimari projesi ile uygulama çizimi, detayları, üç boyutlu görselleri ve ihale dokümanları Motto Mimarlık tarafından tasarlanıp hazırlanan projenin denetim ve kabulü OKÜ Rektörlük Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. 

OKÜ Rektörlük Ek Binası Osmaniye Merkez Karacaoğlan Yerleşkesinde yer almaktadır.



Ek Bina mevcut hizmet binasının yanında, kampüsün iki ana girişinin merkezinde, hem taşıt hem de yaya trafiğiyle kolay erişilen bir noktada bulunmaktadır.

Zemin ve bodrum katlarında performans ve sergileme gibi kamusal işlevler barındıran yapı, yaya dolaşımını ön plana çıkartan bir kurguda mevcut hizmet binasıyla birleşmektedir.

Üst katlarda idari birimler ve rektörlük makamı konumlandırılarak bu işlevlerin trafiği zemindeki kamusal kullanımlardan ayrıştırılmıştır.

Projenin en önemli noktalarından bir diğeri yapı tasarımında iklimsel etmenlerin ön planda tutulmuş olmasıdır.

Yapının bölgeye has potansiyelleri değerlendirilerek kampüste verimliliğin arttırılmasına öncülük etmesi hedeflenmiştir.

Yapının karbon ayak izi ve su tüketimi azaltılmıştır.

Bölgenin güneşlenme potansiyeli yaklaşık 800 m²’lik bir fotovoltaik çatı ile değerlendirilerek yılda yaklaşık 115,000 kw/s enerji üretilmesi sağlanmıştır.

Yapıda hakim rüzgar yönünde sürekli boşluklar açılarak pasif havalandırma mümkün kılınmış, giriş atriumu ve kat bahçeleriyle doğal havalandırma imkanları arttırılmıştır.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar