25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

OKÜ, Orta Asya’ya açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ, Orta Asya’ya açılıyor
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, bir hafta süren Kazakistan ziyareti esnasındaki izlenimlerini ve OKÜ adına yapılan girişimleri değerlendirdi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, bir hafta süren Kazakistan ziyareti esnasındaki izlenimlerini ve OKÜ adına yapılan girişimleri değerlendirdi.


OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir'in de katıldığı ziyarette, Kazakistan'da  yer alan eğitim kurumları hakkında incelemeler gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Astana’da yer alan fuarda Kazak-Türk Lisesi ve International Lise ziyareti esnasında Kazakistan’daki eğitim sistemi ve lise öğrencilerinin üniversiteye geçişi hakkında bilgiler alındığını belirtti.


Astana’da yer alan Kazakistan’ın en prestijli üniversitesi olan Nazarbayev Üniversitesi'ni  de ziyaret eden OKÜ Yönetimi, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Shigeo Katsu tarafından karşılandı. Genel olarak Kazakistan’daki üniversite eğitimi ve Nazarbayev Üniversitesi'nin kuruluşu, gelişimi ve hedefleri konusundaki bilgilerin alınmasının ardından Nazarbayev Üniversitesi'nin araştırma merkezleri ve laboratuarları incelendi.


Nazarbayev Üniversitesi  Geliştirme Birimi  Müdürü Dr. Kanat Baigarin ile yapılan toplantıda ise Nazarbayev Üniversitesinin Araştırma ve İnnovasyon Sistemi hakkında bilgi edinildi.


Astana’da Türk Büyükelçiliği'ni de ziyaret eden ekip,  Kazakistan Büyükelçimiz Ömer Burhan Tüzel, Eğitim Müşaviri Galip Esmer ve Ticaret Müşaviri Halil Öztürk ile ayrı ayrı görüşerek, Kazak öğrencilerin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni tercih edebilmesi için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Astana’da ayrıca Yunus Emre Enstitüsü ziyaret edilerek, Enstitü’nün başta Türkçe kursları olmak üzere diğer sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında incelemeler yapıldı.


Astana’da yaklaşık 70 üniversitenin yer aldığı Uluslararası Üniversiteler Fuarına katılan OKÜ Yönetimi, yoğun ilgi ile gerçekleştirilen fuarda Üniversitemizi tanıtma imkanı yakaladı.


Astana'nın ardından Almatı’da devam eden ziyaret programı çerçevesinde, Kazak-Türk Lisesi yetkililerinden Kazak öğrencilerin üniversite tercih eğilimleri hakkında bilgiler alan OKÜ Yönetimi,  Almatı Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, Rektör Prof. Dr. Mesut Akgül ile de  bir toplantı gerçekleştirdi.


Almatı ziyaretinde Kazakistan University of Foreign Languages and Professional Career Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli ile de görüşülerek, Üniversiteleri hakkında bilgiler alındı. Ekip, Almata’da da yaklaşık 70 üniversitenin yer aldığı Uluslararası Üniversiteler Fuarına katıldı.


Kazakistan’da ve Orta Asya'da (Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’da) faaliyet gösteren en büyük Türk yatırım şirketlerinden Turkuaz Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Kazakistan - Türkiye İşadamları Derneği (KATİAD) Başkanı, Dünya Türk İşadamları Konseyi Üyesi, Dünya Türk İşadamları Konseyi Avrasya Bölgesi Başkanı, Orta Asya Medeniyetleri Vakfı’nın Kurucusu ve Başkan Yardımcısı, Osmaniyeli işadamı Zeki Pilge ile bir yemekte bir araya gelen OKÜ Yönetimi,  Kazakistan ve Türkiye Yükseköğretim sistemlerini ayrıntılı olarak ele alma imkanı yakalayarak, Türk Yükseköğretimi'nin dışa açılması konusunda paylaşımlarda bulundu.


OKÜ yönetimi  tarafından gerçekleştirilen Kazakistan ziyareti sırasında Orta Asya'da yer alan Yükseköğretim kurumları ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında akademik işbirliğini sağlamak amacıyla önemli adımlar da atıldı. Bu çerçevede, Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca iki Üniversite arasında Akademik İşbirliği Anlaşması'nı imzaladılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar