25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

OKÜ kadın çalışanları kahvaltıda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ kadın çalışanları kahvaltıda buluştu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla OKÜ Lezzet Vadisi’nde düzenlenen geleneksel kahvaltı programında Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, kadın personelleriyle bir araya geldi. 

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla OKÜ Lezzet Vadisi’nde düzenlenen geleneksel kahvaltı programında Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, kadın personelleriyle bir araya geldi. 

Düzenlenen kahvaltıya başta OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk olmak üzere eşi Prof. Dr. Zeynep Türk, Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Prof. Dr. Sabri Ulukanlı , Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı, Genel Sekreter Mustafa Sadıkoğlu ile Üniversitedeki  kadın personelleri katıldı.  

OKÜ Rektörü  Prof. Dr. Murat Türk, karanfillerle karşıladığı personeline hitaben yaptığı konuşmada kadınlarımızın haklarını en temel insan haklarından ayrı tutmanın mümkün olmadığından bahsetti. 



Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve irfan sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.’ sözleriyle kadınlara hak ettiği değeri pek çok ülkeden önce vermiştir. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili yönlendirici birleştirici ve koruyucu unsurudur.

Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplum inşa etmenin tek yolu olup politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri etkinlik alanlarının genişletilmesi eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanabiliyor olmalarından dolayı büyük önem taşımaktadır.

Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Kadınlarımızın haklarını en temel insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’de (SAV) bir Hadis-i Şerif’te Cennet Annelerimizin ayakları altındadır.’ diyerek, müjdeleyerek, dinimizin kadınlarımıza verdiği önemi anlatmak istemiştir. Türk kadını kurulan ilk Türk devletinden buyana devletin kuruluşunda ve yönetiminde kadın daima erkeğin yanında olmuş, ona yardım etmiş her dönemde gereken saygınlığı görmüş, bundan sonrada görmeye devam edecektir.”dedi. 

Kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, konuşmasının ardından personelleriyle birlikte kahvaltı yaptı.  

Kahvaltı programı sonrasında Üniversite  Stadyumunda kadın personelleriyle bir araya gelen OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Üniversite  çalışanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına OKÜ Stadyumunun orta sahasına ve tribününe bedenleriyle ‘OKÜ’ yazdı ve ‘Her şey OKÜ için’ sözünü hep bir ağızdan söyledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar