19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

OKÜ Bayan Personelleri kahvaltıda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Bayan Personelleri kahvaltıda buluştu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla OKÜ Lezzet Vadisi’nde düzenlenen geleneksel kahvaltı programda bayan çalışanlar bir araya geldi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla OKÜ Lezzet Vadisi’nde düzenlenen geleneksel kahvaltı programda bayan çalışanlar bir araya geldi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca karanfillerle karşıladığı personeline hitaben yaptığı konuşmada kadınların ailenin dolayısıyla da toplumun temeli olduğunu vurguladı.Üniversitemizde çalışan kadın sayısının her yıl artmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Toplamda 713 kadrolu akademik ve idari personelimiz var. Bunların yaklaşık yüzde 35’i kadın çalışanımız. Bu da sayı olarak kadın personelin 250 civarında olduğunu bizlere gösteriyor. Üniversitemizdeki öğrenci açısından baktığımızda oranlar hemen hemen aynı görülüyor. yüzde 33 civarında kız öğrencimiz yüzde 67 civarında ise erkek öğrencimiz var” dedi.



'EĞİTİM SEVİYESİNİN DÜŞÜKLÜĞÜ ŞİDDETİ ARTTIRIYOR'

"Kadın ve şiddet ne yazık ki halen bir araya getirilen iki kelime olarak görülüyor” diyen Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, 2012 - 2016 yılları arasında yapılan bir araştırmayla ilgili rakamları konuklarla paylaştı.Büyükalaca konuşmasında şunları söyledi “Hiç fiziksel şiddet görmeyen kadın oranı 2012’de yüzde 68 iken bu oran 2016 ‘da yüzde 77’ye yükselmiş. Gönlümüzden geçen bunun yüzde 100 olmasıdır. Sık sık şiddet gördüğünü belirten kadınların oranı 2012 ‘de yüzde 6 civarında iken 2016’da yüzde 1,4’e gerilemiş görünüyor. Ara sıra şiddet gördüğünü ifade edenlerin oranı 2012’de yüzde 12 iken 2016’da yüzde 2.6 ‘ya indiğini görüyoruz. Bu araştırma bir bakıma bizlere şunu da gösteriyor: Eğitim seviyesinin düşmesiyle eşinden şiddet gördüğünü ifade eden kadınların oranı artıyor. Üniversite mezunlarına baktığımızda kadınların  yüzde 91’i eşinin kendisine hiçbir zaman şiddet uygulamadığını söylüyor. Bu oran okuma yazma bilmeyen ile ilkokul ve ortaokul mezunlarında yüzde 73’e geriliyor" dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar