26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

OKÜ 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni bu yıl kazanan öğrenciler kayıtlarını, 5 Eylül 2014 tarihine kadar kazandığı OKÜ Rektörlük Fuaye alanında açılan kayıt bürosunda yaptırabilecek.


OKÜ’yü kazanan öğrenciler ve aileleri ile yakından ilgilenen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Ailemize yeni katılan yeni öğrencilerimizin mutluluğunu yaşamanın yanı sıra Üniversite adına da güzel gelişmeler yaşıyoruz. Bu sene Üniversitemize 3100 civarında öğrencimiz yerleşti. Bu yıl sevindirici bir gelişme olarak Üniversitemizin tercih edilme oranı önceki yıllara kıyasla %99.15 gibi rekor bir düzeyde gerçekleşti. Bu doluluk oranı aynı zamanda Türkiye’deki Üniversiteler arasında da iyi bir yere yerleşmemizi sağladı. Türkiye’de mevcut 184 Üniversite arasında bu doluluk oranı ile 37. sıraya yerleştik. Öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz yapabilmeleri için Üniversitemiz olarak bütün önlemlerimizi aldık. Kayıtlarımızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.


OKÜ Mevcut Bölümlerin Yanı Sıra Beş Yeni Bölümde de Öğrenci Alımı Gerçekleştiriyor
Kayıt bürosunda basın mensupları ile bir araya gelen Prof. Dr. Orhan Büyükalaca,  “İlk defa beş yeni bölümümüze öğrenci alıyoruz. Bunlar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Tarih ve Arkeoloji bölümü aynı zamanda Kadirli İlçemizde açtığımız Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu. Bu yüksekokulumuz fakülte düzeyinde 4 yıllık eğitim veren bir birimimiz. İki bölümümüze bu yıl öğrenci alıyoruz. Bölümlerimiz Organik Tarım İşletmeciliği ve Gıda Teknolojileri. Bu iki bölümümüzde doluluk oranı ise %100. Bu da ayrıca sevindirici bir durum. Ayrıca Osmaniye Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programını faaliyete geçirdik. Böylece toplam beş yeni bölümümüz ile 2014-2015 yılında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüreceğiz. Daha önceki yıllarda başlattığımız Yüksek Lisans ve Doktora programlarımızda da kayıtlarımız aynı şekilde devam ediyor. Hem mevcut programlarımızda hem de yeni açtığımız Yüksek Lisans ve Doktora programlarımıza öğrenci kaydediyoruz” dedi.


Prof. Dr. Orhan Büyükalaca: “Dünyanın Değişik Ülkelerinden Öğrencileri Ağırlayacağız”
Rektör Büyükalaca, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz Yabancı Uyruklu Öğrenci alımına bu yıl da devam ediyoruz.  Şu anda ilan ettiğimiz 320 kontenjanın 310 tanesine yerleştirme yapıldı. Bu da bizim için güzel bir gelişme ve bunu bir başarı olarak görüyoruz.  Önümüzdeki günlerde de bu öğrencilerimizin kayıtlarını gerçekleştireceğiz. Osmaniye’de sadece Türkiye’nin 81 vilayetinden öğrencilerimizi değil aynı zamanda Dünyanın değişik ülkelerinden de öğrencilerimizi ağırlayacağız. Bu uluslararasılaşma anlamında önemli bir gelişme. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin de diğer öğrencilerimiz gibi Osmaniye ve Üniversitemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
OKÜ öğrencilerinin hiçbir sorun yaşamadan başarılı bir şekilde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için bütün hazırlıkların yapıldığını söyleyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Üniversitemiz 2014-2015 eğitim öğretim dönemine tüm birimlerimizle hazır. Yeni gelen öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olsun diyorum. Biz burayı bir aile olarak görüyoruz. Sadece eğitim öğretim veren bir kurum değiliz. Aramıza katılan birlikte yaşadığımız birlikte geleceğe hazırlandığımız OKÜ ailesiyle bir akademik çatı oluşturuyoruz.  Bu anlamda da her zaman ailelerimize ve öğrencilerimize kapımızın açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.


‘’E-Devlet ile Elektronik Kayıt Uygulamasında Üniversitemiz Öncülük Yapmıştır.’’


Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “YÖK’ün önderliğinde E-Devlet üzerinden öğrencilerimizin Üniversiteye gelmeden kayıtlarını elektronik olarak yaptırabilmeleri noktasında bir pilot uygulama çalışması başlatıldı.  Bu pilot uygulamaya biz yeni bir Üniversite olmamıza rağmen OKÜ olarak talip olduk. Bütün alt yapımızı buna göre hazırladık. Elektronik ortamda öğrencilerimiz Üniversitemize gelmeden kayıtlarını yaptırabildiler. Bu anlamda da Üniversitemiz öncülük yapmış durumdadır. Çünkü Türkiye’de sadece 30 Üniversite bu uygulamayı başlattı. Biz de bu Üniversitelerden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz bu uygulamanın daha bilinir bir hale gelmesi ve yaygınlaşmasıdır” ifadelerini kullandı.


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, ‘’Öğrencilerimize şehrimizin de sahip çıkacağından şüphemiz yok. Burada kalan öğrencilerin ileride Osmaniye’nin birer temsilcisi olacağını ve ilimizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını unutmamamız gerekir. 2014-2015 Eğitim Öğretim Döneminin hem öğrencilerimize hem Üniversitemize hem de Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar