25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4852
EURO34.9493
ALTIN2436.0

"Öğretmenlik, saygın bir meslektir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Öğretmenlik, saygın bir meslektir"
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle yayımladığı mesajında, öğretmenliğin, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olduğunu belirtti.

Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, '24 KasımÖğretmenler Günü' nedeniyle yayımladığı mesajında, öğretmenliğin, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olduğunu belirtti.

Vali Coşku, "Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde inşallah ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir." dedi. 

24 Kasım 1928 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 90’ıncı, bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 38'inci yılına ulaşmanın heyecanının yaşandığını belirten Vali Coşkun, "Bizler "bir harf öğretene kırk yıl kölelik yapmaya razı olan" bir medeniyetin çocuklarıyız.

Bizler öğretmenleri İrfan Ordusu’na benzeten, "milletleri kurtaranların yalnız ve yalnız öğretmenler" olduğunu savunan bir anlayışın temsilcileriyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür." Bu tespitten yola çıkarak öğretmenin sadece insana "insanca yaşamayı" öğreten bir kişi değil, aynı zamanda milletleri ayakta tutan en önemli aktör olduğunu da anlamış bulunmaktayız." şeklinde konuştu. 

Öğretmenlerin, Türk milleti nezdinde çok önemli ve muazzez bir yere sahip olduğnuu ifade eden Coşkun şöyle devam etti: "Bu muazzez yerin ne olduğunu anlamak için, öğretmenin atının ayağından sıçrayan çamuru elbisesinde bir onur nişanesi olarak gören ve bu elbisenin kefeni olmasını tembihleyen o yüce tavra bakmak yeterli olacaktır.

Değerli Öğretmenlerimiz, Sizlerden beklentimiz, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket edip, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeniz, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini, milletini, bayrağını, dinini seven bireyler olarak yetiştirmenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi muhabbetlerimle kutluyorum."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar