19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3449
EURO35.2217
ALTIN2247.2

Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı
Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

Programa Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Kerem Al ve protokol mensupları tören öncesinde Cebelibereket Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergilenen, öğretmenler günü dolayısıyla hazırlanan Resim Sergisini gezdiler.

Serginin gezilmesinin ardından Cebelibereket Kültür Merkezi Salonu’ndaki törene geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile başlayan törenin devamında, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve Osmaniye Milletvekillerimizin kutlama mesajları okundu.

Programın devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü İshak Kazım Akgüner yaptı. Öğretmenlerin yetiştirdiği kahramanlar sayesinde memleketlerin kaderinin değiştiğini ve toplumların istikametinin yön bulduğunu belirten Akgüner “Bu yüzden de öğretmenlik anne babalık kadar kutsal bir o kadar da mesuliyetli bir meslektir. Bu kutsal mesleği maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Törenin devamında göreve yeni başlayan olan öğretmenler adına konuşan Mehmet Eminler İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Gözde Aşkarlı “Benim görevim doktor, mühendis, hâkim yetiştirmek olmamalı sadece. Öğrencilerim ne olurlarsa olsunlar insan olmalılar hem de ne insan. Tek vatan tek bayrak tek millet sevdasıyla kenetlenmiş bu necip milletin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini layık olduğu yere getirme azim ve kararlılığında olmalılar. Gerektiğinde vatanın ve milletin bekası için tankların altına yatan, mermilere göğüs geren ulvi bir ruhla hainlere ve zalimlere meydan okuyabilmeliler. Yaşadığımız 15 Temmuz süreci sınıfta bir öğrenciyi değil topyekûn bir milleti eğittiğimizi acı bir şekilde göstermiştir” dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programın devamında emekli öğretmenler adına konuşan Şengün Demiryürek 31 yıllık meslek hayatında bir eğitim neferi olarak çalışmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Öğretmenlik hayatım boyunca öğrencilerime vatan, millet, bayrak gibi şereflerimizi; sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve çalışkanlık gibi değerlerimizi öğrettim. İstiklal marşı onu içinde hissedebilen öğrenciler yetiştirdim” dedi.

Konuşmanın ardından şehitlerimizin aziz hatırası için hazırlanan “Anlat Bana Öğretmenim” isimli sinevizyon gösterisi sunuldu. Şehitlerimizi anlatan sinevizyon, salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Programın devamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise yaptığı konuşmada tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, “Elbette ki bütün meslekler çok kıymetlidir. Ancak bu meslekler içerisinde toplumların, nesillerin geleceğini farklı şekilde etkileyen meslekler vardır. İşte öğretmenlik mesleği bunların en başında gelen mesleklerden biridir” diye konuştu. Küresel kapitalizmin ülkemiz üzerine oynadığı oyunun farkında olunduğunu belirten Çelik, “Azimli bir şekilde çalışarak, çocuklarımızı, gençlerimizi çağın donanımları ile donatarak bu oyunlarla baş edeceğiz” diye konuştu. Eğitimin iki aşamalı olduğunu bunlardan birincisinin değerler eğitimi diğerinin ise akademik eğitim olduğunu belirten Ramazan Çelik, bu iki eğitimden hiçbirinin göz ardı edilemeyeceğini, birinin diğerinin önüne geçemeyeceğini kaydetti.

VALİ KEREM AL "ÖĞRETMENLERİMİZİ BAŞIMIZIN TACI OLARAK GÖRÜYORUZ"
Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise konuşmasına bir şiirle başladı,
“A b c’yi bilmezdim
 Elim kalem tutmazdı
 Sayıları saymazdım
 Öğrettin öğretmenim”

Vali Kerem Al konuşmasına şöyle devam etti, "Emekleri ile yoğurulduğumuz, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, tarihin en saygın ve kutsal mesleğini icra eden değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, saygıyla selamlıyorum. 24 Kasımlar öğretmenlerimize saygımızı tazeleme ve yüceliklerini anma günüdür. Bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizi ve üzerimde hakkı olan tüm öğretmenlerimi şükran ve minnetle anıyorum, hayırla yâd ediyorum” diye konuştu.  Milletlerin kalkınma yarışında eğitimin temel faktör olduğunu ve öğretmenlerimizin de eğitimin baş aktörü olduğunu belirten Vali Kerem Al, “Öğretmenin kalitesi, donanımı, bilgisi, vasfı ve ilgisi ülkenin kaderi ile doğrudan ilintilidir. Bu itibarla öğretmenlere verilen değer milletlerin medeniyet seviyesinin göstergesidir. Biz de öğretmenlerimize bu gözle bakıyoruz, öğretmenlerimizi baş tacımız olarak görüyoruz" dedi.

Sözlerinin devamında öğretmenlere hitap eden Vali Al, “Sizler toplumu bilgi ile aydınlatırken sevgi ile yaşatacaksınız. Kadim değerlerimizin, ucuz çıkarlar uğruna heba edilmesinin önüne sizler set çekeceksiniz. Medeniyetimizde var olan ancak çağın ıskaladığı merhamet, şefkat, sabır ve şükür gibi kavramlara sizler anlam kazandıracaksınız. Bundan şüphemiz yok. Temel değerlerimizi vatan, millet ve tarih sevgisini gençlerimize sizler aşılayacaksınız. Sizlere güveniyoruz. Bu nedenle has bahçemizin gonca güllerini sizlere emanet ediyoruz. Ve inanıyoruz ki birer bahçıvan olarak yetiştirdiğiniz bu eserlere paha biçilemeyecektir. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere bediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekliye ayrılan öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Törenin devamında emekliye ayrılan öğretmenlerden Şengün Demiryürek, Yahya Akkaya ve Yakup Korkmaz’a hizmet şeref belgeleri Vali Kerem Al tarafından verildi. Daha sonra Öğretmenler Günü için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Dede Korkut İlkokulu öğrencisi Ece Tuana Kendirli, Ortaokullar arası şiir yarışması birincisi Saimbey Ortaokulu öğrencisi Feyzanur Çankır, liseler arası kompozisyon yarışması birincisi TOBB Fen Lisesi öğrencisi Esma Sena Çiftçi, öğretmenler arası anı yarışması birincisi Vali Ümit Karahan İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Ak ödüllerini Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz’dan aldılar.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden Öğretmenler Günü kutlamaları, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve çocuk korosunun seslendirdiği şarkılarla son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar