28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Öğrencilerin “icat çıkarma” yarışması…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerin “icat çıkarma” yarışması…
Abone ol
Osmaniye’de Ortaokul ve Lise öğrencileri “Bir icat çocuk” projesi kapsamında düzenlenen fuarda yarıştılar.
Osmaniye’de Ortaokul ve Lise öğrencileri “Bir icat çocuk” projesi kapsamında düzenlenen fuarda yarıştılar.

Osmaniye Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ninde işbirliği ile gerçekleşen “Bir icat çıkar çocuk” proje ve proje tasarım yarışması yapıldı.

Ortaöğretim ödülle bilim fuarı Valilik binası yanında bulunan Masal Park ziyaret alanında gerçekleşti.

Yarışmaya, Osmaniye genelindeki Ortaokul ve Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu 100’ün üzerinde proje katılırken, dereceye girecek olan projelerin Bölge yarışmalarına katılacağı bildirildi.
 “Bir İcat Çıkar Çocuk’’ başlığında düzenlenen bilim fuarında ortaokul öğrencileri fen ve matematik dallarında, lise öğrencileri ise biyoloji, kimya, kodlama ve teknoloji tasarı dallarında projelerini sergilediler.

Osmaniye Belediyesi Mehteren Takımı’nın gösterisi ile başlayan Ortaöğretim Ödüllü Bilim Fuarı açılış töreninde Osmaniye Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Cafer Takırtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Kemal Akyürek birer konuşma yaptı.
 
Düzenlenen törene OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Tebernuş Çil, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Osmaniye Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Cafer Takırtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahab Güven, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Kemal Akyürek ile çok sayıda protokol üyesi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik,  amaçlarının çocukların ürettikleri fikirleri, hem birbirlerinden etkilenme noktasında hem de kamuoyu ve diğer okullarla paylaşmak olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, Çağımızın bilgi çağı olduğunu ve üretilen her bilginin eski bilgilerin üzerine katlanarak devam ettiğini dile getirerek, “Osmaniye ili olarak  çocuklarımızı stratejik düşünmeye, toplumda gördükleri problemleri keşfedip çözümle ilgili fikir üretmeye yöneltmek istiyoruz. Bakanlık olarak bu konuda TÜBİTAK' la ortak bir çok projeyi hayata geçirdik. Her yıl bölgeler halinde proje yarışmaları ve sergileri düzenleniyor. Buralarda dereceye girenlerse Türkiye finallerinde projelerini sergileme şansı bulacaklardır. Bu öğrencilerimize başarılar diliyorum”dedi.

Törende konuşan OKÜ Röktörü Prof. Dr. Murat Türk; ‘Gençlerimizin üretecekleri yenilikçi projelerler geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerine katkı sağlayacak.  Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin girişimcilik ruhuna sahip, düşünen, sorgulayan, problem çözmeye odaklı araştıran ve öğrenen kişisel gelişimlerine katkı sağlayan zihinsel ve sosyal becerilerinde çok önemli bir etkene sahiptir. Üniversitemiz, ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında eğitim kalitesini ve bilimsel araştırmalar konusunda yapılan araştırmaları daha ileriye götürmenin yanı sıra bölge ve şehir ile bütünleşmeyi ilke edinen ulusal sınırların kalktığı mesafelerin kısaldığı, bir üniversite bir yerleşkeye kapalı kalamaz anlayışına sahiptir. Temel değerlerimiz arasında yer alan tüm paydaşlarımız ile çalışma fırsatları oluşturarak katılımcı bir üniversite olarak bu tür etkinliklerde her zaman bulunmaya ve çalışmaya hazırız. “dedi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk konuşmasının son bölümünde bu kapsamda gerçekleştirilecek fuarların Üniversite  öğrencilerini hatta bölgeyi kapsaması gerektiğini belirterek, projeye önümüzdeki yıl da OKÜ olarak evsahipliği yapmaktan dolayı duyacağı memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından Ortaöğretim Ödüllü Bilim Fuarı’nın kurdale kesimi katılımcılar tarafından yapılmasının ardından fuar ziyarete açıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar