20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Öğrencilerin 36 yıl sonraki buluşmada sürpriz yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerin 36 yıl sonraki buluşmada sürpriz yaşandı
Abone ol
Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi 1978 yılı mezunlarından 3-C sınıfı öğrencileri 36 yıl aradan sonra bir araya geldi.
Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi 1978 yılı mezunlarından 3-C sınıfı öğrencileri 36 yıl aradan sonra bir araya geldi.

Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi Metal Bölümü öğrencileri ilk kez geçtiğimiz yıl ilk kez 17 kişilik bir grup halinde buluşarak özlem gidermişlerdi.

Aynı sınıftaki arkadaşları buluşturmayı amaçlayan Adana Vergi Dairesi memurlarından Sami Uyduran, geçtiğimiz yıl ilk kez tüm sınıf arkadaşlarının telefonlarına ulaşarak bir araya gelinmesini sağlamıştı.

Bu yıl aynı buluşmanın yinelenmesi amacı ile başlatılan telefon görüşmeleri neticesinde, 1978 mezunları Osmaniye kent merkezindeki Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nda sabah saatlerinde buluşmaya başladılar.

Programı organize eden Sami Uyduran 36 yıl önceki sınıf arkadaşlarını karşılarken isimleri ve okul numaraları ile birlikte çağırması dikkat çekti. Bir çokları okul numaralarını bile unuturken Uyduran’ın  arkadaşlarının isim ve okul numaralarını aklında tutması alkışlarla kutlandı.

Parktaki buluşma sırasında Akif Örtlek Hac dönüşü getirdiği; hurma, zemzem suyu ve tespihi arkadaşları ile paylaştı.

Birbirlerinin yüzünü unutanlar, isimlerini söylemesi ile anımsanıp sarılarak özlem giderdiler.

Değişik illerde görevleri gereği çalışmakta olan Endüstri Meslek Lisesi 1978 mezunu sınıf arkadaşları birlikte Öğretmenevi’ne geldiler. Burada çay sohbeti yapılmaya ve okul günlerinin anılarını tazelemeye çalıştılar.

Sınıf arkadaşlarının çay sohbeti sırasında bir sürpriz yaşandı. Ders Öğretmenleri Osman Mart öğrencilerini bir masa başında görmesiyle duygulu anlar yaşandı. 36 yıl sonra öğrencileriyle buluşan ve özlem gideren öğretmen Osman Mart duygu dolu sözlerle; “Bugün 70 yaşında emekli bir öğretmen olarak öğrencilerimle yan yana oturuyorum. Her bir öğrencim okuyup belli yerlerde görevlere gelmişler. Dün okulda birlikte eğitim ve öğretim görürken kimseyi kırmadan incitmeden arkadaş gibi yaşamışsak, bugün de aynı duygularla yine birlikteyiz. Aradan geçen yıllar sizleri benim gözümde hala bir öğrenci gibi değil bir arkadaş gibi taze kılmaktadır. Sizlerden teşekkür almışsam ne mutlu bana, sizlere layık bir öğretmen olabilmişsem ne mutlu bana. Sizlere yıllar sonra görmenin mutluluğu ile yüreğim dopdolu ve sevinçliyim. Sizlere başarı ve sağlıklı yaşam diliyor hepinizin gözlerinden öpüyorum”diye konuştu.

Öğretmenleri Osman Mart ile birlikte fotoğraf çektirilmesinin ardından çay sohbeti devam etti.

OŞYAD Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bardak, sınıf arkadaşlarına kalem ve derneğin yayınlamakta olduğu Şelale dergisini hediye etti.

OŞYAD’ın Osmaniye’deki kültür ve sanatsal etkinliklerinden sözedildi.

Öğretmenevi’nden sonra sınıf arkadaşları Zorkun yayla yolunda bir piknik alanına giderek burada şalgamla birlikte sucu-ekmek yaparak sohbet ortamında öğle yemeği yediler.

Ayrılma zamanı geldiğinde birbirlerine telefonlarını veren; Sami Uyduran, Mehmet Keskiner, Akif Örtlek, İsmet Kadıoğlu, Nazım Aydın, Cuma Kar, Mecit Köksal, İdris Hal, Bülent Koca, Ali Yıldırım, Bilal malkoç, Ali Çam, Enver Gürbüz, Mustafa Tülek ve Mustafa Bardak gelecek yıl yeniden buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldılar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar