24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5839
EURO34.8473
ALTIN2430.1

Öğrencilere gıda kayıpları ve israf eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere gıda kayıpları ve israf eğitimi
Abone ol
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, okullarda öğrencilere, gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israf eğitimleri verildi.

OsmaniyeTarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, okullarda öğrencilere, gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israf eğitimleri verildi.

Eğitim seminerlerine, İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli resmi kontrol görevlileri Gıda Yüksek Mühendisi Onur Tenekeci, Veteriner Hekimi Hasan Kuru ve Gıda Mühendisi Mustafa Yener katıldı.

Gıda güvenilirliği eğitimlerinin 2019 yılı içerisinde de devam edilmesinin planlanmakta olduğu kaydedildi. 

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf eğitimleri düzenlendiğini kaydetti. 

Eğitimlerin açılışı Osmaniye Merkez Ruhi Özden Yüksel Özden Kardeşler İlkokulunda gerçekleştirilip, Bahçeli İlkokulu, Cebelibereket İlkokulu, Cebelibereket Ortaokulu, Vali İsmail Fırat İlkokulu ve Ender Koleji ile devam etti. Katılımcı toplam 900 öğrenci, eğitimleri ilgiyle takip etti. Eğitimde resmi kontrol alet ve ekipmanları tanıtıldı.

Bir öğrenci örnek olarak seçilerek galoş, bone, maske, tek kullanımlık önlük gibi gıda güvenliği ekipmanları giydirilerek farkındalık oluşması sağlandı. Ayrıca sunumlarda; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı. Gıda kayıpları ve israfı hakkında bilgilerinde verildiği, oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar