29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Düzenlenen programa Vali Kerem Ali, Vali Yardımcıları Süleyman Yılmaz ve Alp Eren Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve okul müdürleri katıldı.


 
Tören için okula giden Vali Kerem Al, Okul Müdürü Abdullah Erdem, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Okul Müdüründen okul hakkında bilgi alan Vali Al, ellerinde “Hoş geldin Hareket Elveda Diyabet”, “Düzenli Yürüyüş Bizi Hastalıklardan Korur” ve “Obeziteye Karşı El Ele Yürüyelim” gibi pankartlar taşıyan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.
 
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz Vali Kerem Al’a proje hakkında bilgi verdi. Projenin, fiziksel aktiviteyi artırmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla uygulandığını ifade eden Dr. Alper Latif Boz, “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımızda 5.,6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve/veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullarda öğrencilere kullandırılmak üzere  Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilen 180 adet bisiklet, İl merkezi ve ilçelerde mevcut bulunan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen 18 okula verilmek üzere ilgili protokol kapsamında teslim edilecektir. Bugün, Remzi Özer Yatılı Bölge Okulunda gerçekleştirilen ilk teslim töreninde 4 okulumuza 10’ar adet bisiklet takdim edilecektir. Alımı daha sonra gerçekleştirilecek olan 140 adet bisiklet 12 Kasım 2015 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından teslim edilecektir” diye konuştu.


 
Programın son bölümünde öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Protokol mensupları da öğrencilerle birlikte bisiklete bindiler. Öğrencilere bisikletlerini veren Vali Kerem Al, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yaşamları olmasını temenni etti.

Törenin ardından Vali Kerem Al, okulun pansiyonunda inceleme ve denetlemelerde bulundu. İlk olarak pansiyonun yemekhanesini denetleyen Vali Al, pansiyondaki etüt odalarını da inceledi. Son olarak öğrencilerle masa tenisi ve satranç oynayan Vali Kerem Al, okuldan ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar