19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Öğrencilere, “Birlikte Yaşama Hukuku ve Ahlakı“ Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere, “Birlikte Yaşama Hukuku ve Ahlakı“ Anlatıldı
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğü tarafından, Korkut Ata Üniversitesi'nde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber efendimizin hayatından örneklerle "Birlikte Yaşama Hukuku ve Ahlakı" konulu konferansa düzenlendi.
Osmaniye İl Müftülüğü tarafından, Korkut Ata Üniversitesi'nde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber efendimizin hayatından örneklerle "Birlikte Yaşama Hukuku ve Ahlakı" konulu konferansa düzenlendi.

OKÜ Amfisi'nde gerçekleştirilen konferans öncesi salonun girişinde Kuran-ı Kerim ile Peygamberimizin hayatından örneklerin olduğu kitaplar ve salona giren her katılımcıya gül takdim edildi.
Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin 1444'üncü yıl dönümü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Müftüsü Ramazan Çortul yaptı.

Hz. Peygamberin, Allah katında, sevgide zirveye çıkan peygamber olduğunu belirten Çortul, “Hz. Peygamberin sevgide zirveye çıkmasına vesilen olan Allah’a en yakın olma özellikleri en merhametli olma, şefkatli olma, acıma duygusuna sahip ve yaratılmış olanlara duyulan sevginin zirveye çıkmasıdır. Her yıl Kutlu Doğum Haftasında farklı bir temaya değiniliyor. Bu sene ise Hz. Peygamberin hayatından örneklerle birlikte yaşama ahlakı ve hukuku ele alınıyor. Hukukun kuralları, kanunları vardır. 

Kanunlar yerine getirilmediği takdirde müeyyideleri de var. Ama ahlak daha geniş bir kavramdır.  Ahlakın da insana huzur veren ya da insanın huzurunu kaçıran yanları var.  Hz Peygamberin her bir sünneti bizim şu dünyadaki hayatımızı yaşarken bir mutluluğumuza vesile olmaktadır. Peygamberimiz, temizlikten tutunda beraber yaşadığınız insanların yaşamlarına varıncaya kadar güzel örnekleri hep dile getirmiştir” dedi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul’dan sonra konferansın sunumu için OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çolak sahneye davet edildi.

OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çolak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bu yıl üzerinde durulması gereken temanın güncel değeri olarak şunları söyledi: “İnsanların birbirini anlamada zorlandığı, farklı görüşlere tahammül edemediği ve çeşitli sebeplerle çatıştığı bir dönemde, Hz. Peygamber’in önerdiği birlikte yaşama ahlakına herkesin ihtiyacı vardır. Ailelerin dağılmaması, kan davalarının olmaması, toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması, birlikte yaşama ahlakına bağlıdır. Bugün İslam âlemindeki, çatışmalar, huzursuzluklar, devletlerin parçalanması, ailelerin dağılması ve çaresiz ortada kalmış çocuklar ya da yalnızlığa terk edilmiş ihtiyarlar, Hz. Peygamber'in birlikte yaşama ahlakına ne kadar muhtaç olduğumuzu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Birlikte yaşamanın temel kurallarından da bahseden Doç. Dr. Ali Çolak Peygamberimizin hayatından örnekler sundu. Konferansın sonunda İl Müftüsü Ramazan Çortul salondakilere tek tek gül dağıttı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar