29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Öğrenciden “Haksız Kazanç!” Elde Ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciden “Haksız Kazanç!” Elde Ediliyor
Abone ol
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Öğrenci Servisleri arasında yaptığı ihale’nin sonucunda “verilmeyen hizmet karşılığında” nasıl ücret isteniyor?
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  Öğrenci Servisleri arasında yaptığı ihale’nin sonucunda “verilmeyen hizmet karşılığında” nasıl ücret isteniyor?

Osmaniye’de Öğrenci Servislerinin eğitim ve öğretim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yaptıkları ihale anlaşmaları gereği, öğrenci taşıma ücretleri belirleniyor.
Gerçekleşen ihale sonuçlarına göre; velilerin 15 günlük ara tatil döneminde de bir aylık ücret ödemelerinin haksız kazanç olduğu yönünde tepkiler oldu.

“VALİLİK VE MİLLİ EĞİTİM; KİMDEN YANA?
Osmaniye’de öğrenci taşınması olayında servis görevi yapılması ile ilgili yapılan ihale ve anlaşmaların sonunda, sorumluların gerektiği gibi velileri düşünmediği iddia ediliyor.
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrenci servisleri ile ilgili yapmış olduğu ihale sözleşmesinde; “Şubat tatilinde tam ücret alınır. Resmi tatiller ücrete  dahildir” tümcesini onaylamasına tepki gösteriliyor.

Resmi veya dini tatil günlerinde öğrencilerin okula gitmediği sürenin en fazla 4 gün olduğunu belirten bir veli, Yarı yıl tatili olarak görülen; Ocak ile Şubat ayı arasındaki süreçte 15 günlük tatilde de Aylık ücret ödenmesi olayının “Haksız kazanç” olduğunu söyledi.

Bir öğrenci velisi yaptığı açıklamada; “ Servis şoförünün öğrencim ile ilgili gönderdiği ücret tarifesini her ay düzenli olarak ödüyorum. Ayda 80 Tl ile çocuğumu öğrenci servisi ile okuluna gönderiyorum. Yarı yıl tatilinde 15 gün benim çocuğum evdeydi ve okula gitmedi. Yani Öğrenci servisinden hizmet almadım. O servis şoförü ise 15 günlük süreçte başka işler yaparak para kazandı.Yeniden okullar açıldığında ise 15 günlük çalışmasının ardından bir de benim çocuğuma hizmet etmediği halde servis ücreti almaya kalkıyor. Allah aşkına; 15 günlük verilmeyen hizmet karşılığı; 40 Tl ediyor. Bu para benim bir aylık evimin kahvaltı parasıdır. Verilmeyen hizmete para alma olayında Milli Eğitim Müdürlüğü nasıl ihale yapabiliyor? Valimizin bu konuda araştırma yapmasını bekliyorum. Verilmeyen hizmetten para almak yasal ise eğer; bankaların aldığı Kredi kartı aidatları ve dosya ücretleri neden geri ödenmesi için davalar açılıyor. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Öğrenci Servislerini yeterince denetliyorlar mı? Günde birden fazla okula öğrenci taşıyan, sabah saatlerinde hız sınırını aşarak araçlarındaki öğrenci çocukları korkutarak taşıyan Servisler için 15 günlük hizmet vermedikleri halde TAM aylık ücret  hakkı verilmesini hangi hak ve anlaşma ile yaptıklarını kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz Bu konudaki hizmetin adı; haksız kazanç olamaz. Yapılan ihalenin de Milli Eğitim Müdürlüğü’nce haklı ihale olduğunu kabul edemeyiz.”diye konuştu.

DERSE GİRMEYEN ÖĞRETMENE ÜCRET ÖDENİYOR MU?
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini eleştiren bir öğrenci velisi; “Ders ücreti ile sınıflara giren öğretmenlerin derslere girmedikleri zamanlarda da derse giriyormuş gibi ücretleri ödeniyor mu? Öğretmenlere girmedikleri dersler için ders ücreti ödenmiyorsa, öğrenci servislerine hizmet vermedikleri 15 gün için 30 günlük ücret alma hakkı verilmesindeki ihale maddesinde ne gibi olayların yaşandığını merak ediyoruz?”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar