29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Ödüllü Karikatürler Sanatseverlerle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ödüllü Karikatürler Sanatseverlerle buluştu
Abone ol
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlenen karikatür sergisi Park 328 AVM’de sanatseverlerle buluştu.
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlenen karikatür sergisi Park 328 AVM’de sanatseverlerle buluştu.

2014 yılında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür yarışmasında ilk üç dereceye giren 45 eserin yer aldığı serginin açılışına, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, Anadolu Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim
Erdoğan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çevre illerin Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları katıldı.

Açılışta konuşan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Cemiyet olarak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinliklerine katkıda bulunmak istediklerini ifade ederek, karikatür sergisini organize ettiklerini kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından serginin açılış Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Sergiyi gezen Vali Kerem Al, sergilenen karikatürler hakkında bilgi aldı.

YOĞUN İLGİ SEVİNDİRDİ

Daha sonar basın mensuplarının sorularını cevaplayan gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, “Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, “1969 yılında kurulan Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenmekte. 1974 yılından bugüne kadar Nasrettin Hoca Karikatür yarışmasını 35 yıldır yapıyoruz. Bu sene 36’ncısını yapacağız.

Türk mizahının piri olan Nasrettin Hoca adına düzenlenen bu yarışma Dünyadaki benzerleri içerisinde ilk üçe rahatlıkla girer. Dünyanın en saygın karikatür sanatçıları yarışmamıza katılmakta. Yarışmadan sonra albüm yapıp katılımcılara göndermekteyiz.

Bugün burada Osmaniye’de seyrettiğimiz sergi 35’inci karikatür yarışmasında ödül alan Karikatürlerdi. Yani ödüllü karikatürler sergisini açtık bugün. Çok büyük ilginin olduğunu gördüm. Anadolu’da bir şehirde bu kadar büyük ilgi gösterilensi Karikatür sanatı adına çok sevindirici bir durum. Şuanda burada 40 ülkeden 45 eser bulunmakta. İnsanlar düşüneceklerini özgürce çizsin göndersin diye temamız, konumuz serbest bıraktık” dedi.

Karikatür sergisi, 10 Ocak Pazar akşamına kadar açık kalacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar