24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5918
EURO34.9384
ALTIN2430.7

ODH’de ilk defa prostat kanseri ameliyatı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ODH’de ilk defa prostat kanseri ameliyatı yapıldı
Abone ol
OSMANİYE Devlet Hastanesi’nde, ilk defa kapalı yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı.
OSMANİYE Devlet Hastanesi’nde, ilk defa kapalı yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı.


Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op.Dr. Kaan Gökşen ve ekibi tarafından laparoskopik kapalı teknik olarak gerçekleştirilen ameliyatlarla 66 yaşındaki B.B.S ve 64 yaşındaki M.M isimli hastalar eski sağlıklarına kavuştu.


Prostat kanserinin, dünyada ve Türkiye’de erkeklerde karşılaşılan en sık kanser tipi olduğunu belirten Op.Dr. Kaan Gökşen, bununla beraber aynı zamanda yavaş seyirli bir kanser tipi olduğu için erken tanı konabilmesi ve tedavi ile şifa şansının yüksek olmasına dikkat çekti. Gökşen, “Üroloji bölümümüz kentimizde ilklere imza atmaya devam ediyor.


Prostatta sınırlı, etrafa yayılım göstermeyen Lokal ileri Prostat Kanserinde günümüzde altın standart tedavi; ameliyata engel teşkil edecek et sorunları olmayan hastalarda radikal prostatektomi operasyonu olarak kabul edilmektedir.


Ülkemizde yalnızca çok az sayıda üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında laparoskopik kapalı teknik olarak gerçekleştiren bu ameliyat; şehrimizde Osmaniye Devlet Hastanesi Üroloji kliniğinde ilk kez karından 4 adet delik açılarak laparoskopik yöntemle 2 hastamıza başarı ile uygulanmıştır.” Dedi.


Op. Dr. Kaan Gökşen, Laparoskopik Radikal Prostatektomi operasyonun, prostatın etraf dokularla beraber onkolojik prensiplere özen gösterilerek çıkarılması ve ardından yine kapalı olarak mesanenin idrar yoluna dikilmesi olarak iki aşamada gerçekleştiğini, ameliyatın yaklaşık olarak 2,5 saat sürdüğü ifade etti.


Gökşen, “Laparoskopik yöntemin açık ameliyatlara göre avantajının, prostatın sınırlarının 10 kat büyüme ile daha net ortaya koyduğu ve böylece daha çok sinir korunarak prostatın çıkarılması mümkün olmaktadır.” dedi.


Dr.Gökşen, bunun sonucu olarak hastaların genitoüriner fonksiyonel işlevlerinin daha kısa sürede geri kazanıldığına ve yara yerinin küçük olması nedeniyle ameliyat sonrası daha az yatış süresinin olduğu dikkat çekti.



66 yaşındaki B.B.S ve 64 yaşındaki M.M isimli hastalarda başta Op.Dr.Kaan Gökçen, Op.Dr.Sinan Karazindiyanoğlu, Op.Dr. Murat Kobaner , Anestezi uzmanı Dr. Hilde Belevi ve Üroloji servisi çalışanları ile ameliyathane personeli olmak üzere tüm Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür ve şükranlarını ilettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar