24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5671
EURO34.8565
ALTIN2434.1

Mutlu Çocuk Kütüphanesi Yeni Sezona Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mutlu Çocuk Kütüphanesi Yeni Sezona Hazır
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kurulan ‘Mutlu Çocuk Kütüphanesi’ binlerce kitabı ile yeni sezonda öğrencileri bekliyor.
Osmaniye Belediyesi tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kurulan ‘Mutlu Çocuk Kütüphanesi’ binlerce kitabı ile yeni sezonda öğrencileri bekliyor.


Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nin hemen yanındaki bölümde 2011 yılında hizmete açılan ve o günden bu yana öğrencilerin vazgeçilmez yerlerinden bir olan Mutlu Çocuk Kütüphanesi yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirildi.


Kitap Okumanın bir zorunluluk değil, ancak bir keyif olabileceğini benimsetmek, çocukların okuma kültürünü geliştirmek ve eğitim programlarını destekleyeceği özelliklere sahip kitaplardan oluşan bir kütüphane kurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kadir Kara; çocuk kütüphanesinin gelişimi için tüm imkânları sağladıklarını söyledi.


Şu anda Mutlu Çocuk Kütüphanesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tavsiyeli 3 bin 898 adet kitap olduğunu dile getiren Kütüphane Görevlisi Aslı Uşma, kütüphanedeki kitapların genelde öğretmenler tarafından öğrencilere ödev olarak verilen kitaplardan seçildiğini söyledi.


Mutlu Çocuk Kütüphanesinden kitap almak isteyen çocuklar ücretsiz bir şekilde kütüphaneye üye olarak bu hizmetten yararlanabileceklerini kaydeden Uşma, şu anda üye sayısının ise bin 711 olduğunu ifade ederek, kütüphaneye üye olan çocukların dilediği kitapları alıp evlerine götürdüklerini, okuduktan sonra ise tekrar kütüphaneye getirerek değiştirebildiklerini kaydetti. İsteyen öğrencilerin ise kütüphanenin okuma salonun da yararlanabildiklerini kaydeden Aslı Uşma, Mutlu Çocuk Kütüphanesi’nin
Pazar ve pazartesi hariç haftanın tüm günleri mesai saati içerisinde açık olduğu belirtiler.


Çocuklarla birlikte kütüphaneye gelen veliler ise bu hizmetten dolayı Başkan Kadir Kara’ya teşekkür ettiler. Öğretmenler tarafından ödev olarak çocuklarına verilen kitaplara burada ücretsiz bir şekilde ulaştıklarını söyleyen veliler, “Bu sayede kitap almak zorunda kalmıyoruz” dediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar