25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Müftülük “Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftülük “Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Düzenledi
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğü İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.
Osmaniye İl Müftülüğü İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Osmaniye Belediyesi Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi Salonunda İl Müftülüğü tarafından “İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma” programına bazı ilçe Müftüleri, Din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul programda yaptığı konuşmada; Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından örnekler verdi.

İstiklal Marşı’nın, halkın gönlünde yer bulmasında Mehmet Akif Ersoy’un iç dünyasının büyük etkisinin olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Çortul; “İstiklal Marşı, tüm toplum için önemlidir. O milletin kimlik kartlarından biridir. İstiklal Marşının her mısrası, her cümlesi, her kelimesi bu milletin adeta çimentosunu oluşturmaktadır.Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğini, ahlakını ve hayatı boyunca vermiş olduğu mücadeleyi çok iyi bilmeli Akif’in imanı, inancı, azmi ve gayreti, bizim ve özellikle de gençlerimiz için son derece önemlidir.

Mehmet Akif denildiğinde ‘Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!’ dizeleriyle dile getirdiği ve milletimizin kurtuluş sevincini haykırdığı İstiklal Marşımız akla gelir. Bu manada; gerek Mehmet Akif Ersoy’un gerekse İstiklal Marşımızın, milletimizin gönlündeki yeri ve değeri, her türlü tartışmanın üzerinde olmuştur.”dedi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, konuşmasının son bölümünde; “Mehmet Akif tembelliğe, sömürüye, kötü ahlaka, hukuksuzluğa, hürriyet ve toplum düşmanlarına karşı coşku ve heyecanla, ruhuyla ve kalemiyle savaşmıştır. Mehmet Akif, modernliği üst perdeye koyarak ülkeyi daha çok ahlaksızlığa sürükleyecek her harekete şiddetle karşı çıkmıştır.”diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar