16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5081
EURO34.6326
ALTIN2480.0

Müftü Tahiroğlu, “Halkla iç içe olmalıyız!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Tahiroğlu, “Halkla iç içe olmalıyız!”
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğüne atanarak göreve başlayan Ali Rıza Tahiroğlu, halkla içice hareket ederek, esnafı ziyaret eden bir anlayış içerisinde olmak zorundayız dedi.
Osmaniye İl Müftülüğüne atanarak göreve başlayan Ali Rıza Tahiroğlu, halkla içice hareket ederek, esnafı ziyaret eden bir anlayış içerisinde olmak zorundayız dedi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti, İl Müftülüğüne atanarak göreve başlayan Ali Rıza Tahiroğlu’nu makamında ziyaret ederek ‘harlı olsun’ dileklerini bildirdiler.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile üyelerini karşılayan Müftü Tahiroğlu, konukların tek tek ellerini sıkarak tanıştı.

OGC Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Avcı, İl Müftüsü Tahiroğlu’na hoş geldiniz dileklerini bildirirken, “Biz Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti olarak bugüne kadar her zaman Müftülüğümüzün yanında olduk, din adamlarımızın yanında olduk. Bundan sonra da bu konuda her zaman yanınızda olmaya hazırız.

Osmaniye’mize tekrar hoş geldiniz diyor ve bundan sonraki İl Müftülüğü görevinizde de başarılar diliyoruz” dedi.



İl Müftülüğü’ne atanan Ali Rıza Tahiroğlu da hayırlı olsun ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek; “Osmaniye’ye gelmeden önce bu ilin sosyal, coğrafi ve diğer konularını inceleyip araştırdım. Hatta Osmaniye isminin nereden geldiğini, Osman kelimesi ile alakası nedir? diye bir hazırlık çalışmasında bulundum.Yani görev yapacağım ili tanıma adına bir anlamda dersime çalıştım da geldim. Bir de Kahramanmaraşlı olmam münasebetiyle bölge insanını da iyi biliyorum. Bizim bölgemize Urfa'dan, Antep'ten, Maraş'tan, Adıyaman'dan, Malatya'dan gelen aileler var. Tanıdığım ve çalıştığım bölgenin insanları. Allah hepsinden razı olsun. Beklentimin üstünde fevkalade bir alaka ile karşılandım. Bu bizi son derece mutlu etti.

Güzel bir il, insanları ve doğal güzellikleri ile genç ve şirin bir il. Osmaniye’de devir teslim töreni bu güne kadar hep makamda yapılmış. Bu defa farklı bir program yapıldı. Başta ilimizin Valisi, Belediye Başkan Vekili, Jandarma komutanımız ve çevre il, ilçe müftüleri ile halkımızın da katılımı ile  güzel bir devir teslim töreni oldu. Bu Osmaniye'de sanırım bir ilk oldu. Aslında sadece Osmaniye’mizde değil, Türkiye genelinde müftülerimiz bu devir teslim törenlerini yapıyorlardı. Ama ben başkanımızın talimatıyla, onun istediği doğrultuda yapmayı uygun buldum.

Görev sürem içerisinde, bu bölgenin, ülkenin insanlarına layık olmak için elimizden ne geliyorsa, yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Önceki yapılanlara bir tuğla da biz koyacağız. Daha önce görev alanlara da teşekkür ediyorum.

Mutlaka güzel şeyler yapmışlardır. Bizim öncelikli işimiz İrşad. İnsanlarımıza dini konularda rehberlik yapmaktır. Camilerimizi sevk ve idare etmek, yönetmek, hocalarımızla beraber sizlere hizmet etmektir. Bunu yapmanın en iyi yolu diye bir şey yok. Öğreneceğimiz, bileceğimiz, tavsiyeleriniz, yol göstermeleriniz, dualarınız ve desteklerinizle biz burada bu işi en iyi şekilde yapmak için uğraşacağız.

Bizim için zaman mefhumu diye bir şey olmayacak. Yani Cumartesi, Pazar tatil diye bir şey yok. Bizim mesai memuru olmaktan öteye geçmemiz gerekiyor. Çünkü Osmaniye’miz henüz çiçeği burnunda bir İl. Dolayısıyla göç alan bir il. Bir de muhacirlerimiz var. 50 bine yakın muhacir yaşıyor burada. Belki daha fazla, bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla 47 bin insan yaşıyor. Dolayısıyla burada yapacağımız çok iş var. Hamdolsun bir kaç tane cami dolaştım ve bunlar dolup taşıyordu.

Tam da bizim insanımıza yakıştığı şekilde. Camilerimiz böyle dolup taşıyor olduğuna göre, ben bu insanlar için neler yapabilirim, ne yapmam gerekiyor şeklinde arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışacağız.

Kur'an Kurslarımız konusunda özellikle hanımlarımıza yönelik kurslar verme konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu arada ben geldim ancak üç tane müftü yardımcısı da gitmiş. Şu anda Müftü Yardımcısı yok. Yenileri gelir inşallah. Altı tane ilçemiz var. Şu anda üçünde müftü yok. Onlar da inşallah gelir.

Bir de müdürümüzün tayini çıktı şu anda. İnşallah onun yerine de yeni müdür gelir. Fakat çok adamla çok iş yapılır mantığına da sahip değilim. Çalışan  az olsun, alma işini ehliyle yapsın istiyorum. Her hâlükârda iş yapılır. Esas önemli olan işimiz dışarıda.   Burada oturarak değil, masa memuru, masa başı memuru gibi değil, dışarıda vatandaşlarımız ile olur.

Bizim daha çok işimiz çarşıda, pazarda, sokakta, mahallede, köylerde. Yani bizim dışarıda olmamız gerekir. Esnafımıza varıp ‘Hayırlı işler hacı dayı’ dememiz, kurumları ziyaret etmemiz gerekir. Ayrıca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz inşallah.

Kutlu Doğum Haftası, Camiler Haftası, 18 Mart Şehitler Haftası programları yapacağız. Allah nasip ederse, sizleri de bu programlara davet edeceğiz. Çünkü insanlara ulaşmamız konusunda sizler de çok büyük görevler yapıyorsunuz.

Bu konuda sizlerin de desteklerini bekliyorum.  İnşallah gece gündüz burada hizmet edeceğiz”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar