28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Müftü Çortul, Mevlid Kandili programına halkı davet etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Çortul, Mevlid Kandili programına halkı davet etti
Abone ol
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kandil gecesi akşam namazından sonra Merkez Envar'ül Hamit Camiinde düzenlenecek olan özel kandil programına bütün Osmaniyelileri davet etti.
Osmaniye  İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kandil gecesi akşam namazından sonra Merkez Envar'ül Hamit Camiinde düzenlenecek olan özel kandil programına bütün Osmaniyelileri davet etti.

22 Aralık 2015 Salı gününü 23 Aralık 2015 Çarşambaya bağlayan gecenin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) hicri takvime göre doğum yıl dönümü olan Mevlid kandilinin idrak edeceğini belirten Müftü Çortul, "Milletimiz ve bütün İslam âlemi bu yılda yeni bir heyecanla Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (s.a.v.)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Hz Peygamber’i bize en iyi bir biçimde tanıtan Kur’an, onun hayatını yaşanabilir en güzel model olarak takdim etmekte ve kendisini örnek almamızı istemektedir O, bizim içimizden bize gelmiş’ (Tevbe, 9/128) ve alemlere rahmet olarak’ (Enbiya, 21/107) gönderilmiş bir elçidir ‘İçimizden biri’ olması, O’nun örnek olmasının imkanına işaret içindir Ancak unutulmamalıdır ki, örnek almak için örnek alınacak şeyin doğru olması gerekir. Doğru bilgi olmadan doğru anlamaktan söz edilemez.

Kur’an da “Allah’ın sevgisine mahzar olmanın Hz. Peygamber’e tabi olmaktan geçtiğinin” (Âl-i İmrân, 3/31) ve “Hz. Peygamber müminlerin içinde olduğu sürece Allah’ın kendilerine azab etmeyeceğinin” (Enfâl, 8/33) vurgulanması, Hz. Peygamber’in örnekliğinin inananlar için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Hz. Peygamber’i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir" dedi.

Müftü Çortul, "Onu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın rehberi yapılmasıdır. O'nun en başta örnek alınması gereken davranışı, kendinden önce başkasını düşünmesi, ümmetini düşünmesidir.

Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz, Müslümanların birbirleri ile değil, düşmanları ile mücadele etmesi gereken şu günlerde O’nun “Ümmeti! Ümmeti!” yalvarışının ne kadar önemli olduğu, Müslümanların birbirlerinin elinden tutması gerektiği ortaya çıkmıştır. Mevlid Kandili, Hz Peygamber’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır.

Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar