29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Müdür Yücel Şen, çocukları kütüphaneye davet etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdür Yücel Şen, çocukları kütüphaneye davet etti
Abone ol
OSMANİYE Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yücel Şen, 1963 yılından bu yana hizmet vermekte olan kütüphaneye çocukları ve ailelerini davet etti.
OSMANİYE Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yücel Şen, 1963 yılından bu yana hizmet vermekte olan kütüphaneye çocukları ve ailelerini davet etti.


50'nci Kütüphane Haftası münasebetiyle 7 Ocak İlköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.


'KÜTÜPHANELER OKURLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRDIR'

Hayat boyu kütüphaneler konulu konuşma yapan Kütüphaneci Erdal Arslan, "Halk kütüphaneleri 19. yüzyılın ortalarında endüstri toplumunun ihtiyaç duyduğu daha bilgili insan gereksinimine bir yanıt olarak gelişmiştir. 1946'da Birleşmiş Milletler ‘in benimsediği bilgi edinme hakkı, halkın bilgi edinmesinde önemli rolü olan bu kurumu daha da güçlendirmiştir. Bilgi zengini ile yoksulu arasındaki uçurum büyük kaygı kaynağıdır. Halk kütüphaneleri bu uçurumun kapanması için fırsatlar oluşturur. Bilgiye dayalı küresel ekonomik düzenin insanı olan öğrenen birey, basılı ve elektronik kaynaklara erişebilmek için her zaman olduğundan daha fazla halk kütüphanelerine gereksinim duyacaktır. Çaresine yaşam boyu öğrenme denilen, İnsanların bilgiye olan ihtiyacı yaşamın her döneminde kendini göstermektedir. Birey ve toplum sürekli kendini geliştirmeye, yenilemeye ihtiyaç duyar daha da önemlisi buna mecburdur. Küreselleşen dünyamızda artık bilgi bireysel değil toplumsal bir ihtiyaç haline gelmiş, toplumların gelişmesi ayakta durması Bilgi Toplumu Olabilmesine bağlanmıştır. Okumayan, bilgi üretmeyen bir toplum Bilgi Toplumu yolunda ilerlemiş diğer toplumlara muhtaç olmaya ve onların karşısında ezik durmaya mecburdur. Dünya hayatı var olduğu sürece bilgiye, bilginin kaynağı kitaplara, kitapların anahtarı okumaya olan ihtiyaç katlanarak devam edecektir. Bu bağlamda kütüphaneler okurlarını hayat boyu ağırlamaya ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırdır." dedi.


'AİLELERİ ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE BEKLİYORUZ'
Kütüphane Müdürü Yücel Şen ise 50'nci Kütüphaneler haftasını 7 ocak İlköğretim okulu ile birlikte kutlamaktan büyük bir sevin duyduğunu belirterek, "Kütüphanemiz siz öğrencilerimiz için var. 1963 yılından bu yana siz çocuklara, okuyucularımıza ve değerli misafirlerimize hizmet etmek için var. Şuandan itibaren herkesi aileleri çocukları ile birlikte kütüphanemize bekliyoruz. Buradaki kitapları okuyabilmek için siz annenize babanıza diyeceksiniz bizi kütüphaneye götürün diye. Bir kitap almak ve okumak istiyoruz. Üye olacak kitaplarınızı alıp okuduktan sonra geri getireceksiniz ve devamlılığını sağlayacaksınız." dedi.


Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Katılımcı öğrencilere kitap ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Program şiir okuyan öğrencilerle, protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar