29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Motosiklet Akrobasi ustaları Osmaniye'de!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Motosiklet Akrobasi ustaları Osmaniye'de!
Abone ol
Osmaniye'de bu yıl ikincisi düzenlenen ve  geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden "Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu anısına gerçekleştirilen Motosiklet Festivalinde, yüzlerce motosiklet akrobasi ustası kentte buluştu.

Osmaniye'de bu yıl ikincisi düzenlenen ve  geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden "Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu anısına gerçekleştirilen Motosiklet Festivalinde, yüzlerce motosiklet akrobasi ustası kentte buluştu.

Türkiye genelinden toplam 14 sporcunun katıldığı yarışlar, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından görevlendirilen jürinin puanlama sistemine göre derecelendirilecek ve iki gün sürecek olan yarışlar sonunda dereceye girenler ödüllendirilecek. 

Geçtiğimiz yıl ilki Mersin'de gerçekleştirilen ve bu yıl ise Osmaniye'de ikincisi yapılan "Türkiye Akrobasi Şampiyonası" kapsamında motosiklet ustalarının nefes kesen gösterileri, izleyenleri hayran bıraktı. Masal Park otopark alanında ki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Osmaniye Belediyesi Mehter takımı mini bir konser sundu.

Ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri, birlikte yarışların startını verdi.

Pistte ısınma turları yapan ve zaman zaman küçük kazaların yaşandığı gösteride, vatandaşlar heyecan dolu dakikalar geçirdi. 

MOTOSİKLETLE AKROBASİ, TRAFİKTE DEĞİL, PİSTLERDE OLUR
Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Türkiye Akrobasi Yarışları genel Direktörü Yusuf Güder, yarışların ikincisinin düzenlendiğini belirterek, "İlk defa 19 Mayıs'ta Mersin'de düzenlendik ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Yeni bir branş olma yolunda olan ve Dünya'da 2012 yılından bu yana yapılan Akrobasi Şampiyonasının ikinci ayağını yapacağız. Amacımız, sokakta motosiklet kullanan ve akrobasi yapan gençlerimizin, bunun yerinin sokak,cadde, trafik değil pistler olduğunu göstermektir. Bundan dolayı bizlerden desteklerini esirgemeyen belediye Başkanımız Kadir Kara, Valimize, Türkiye Motosiklet Federasyonu temsilcimiz ve görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi. 



BAKANLIK ONAYLI BİR YARIŞMA
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise tüm katılımcılara "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, festivalin geçtiğimiz yıl trafik kazasında yaşamını kaybeden ve Türkiye genelinde "Tek "Teker Arif" lakabıyla bilinen Arif Razgatlıoğlu anısına düzenlendiğini söyledi. İki gün sürecek olan etkinliğin resmi bir statüye kavuşturulduğunu belirten Başkan Kara, "Burada elde edilen sonuçlar, değerler, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından da kabul edilebilir değerler olarak görünecektir. Dolayısıyla Belediyemiz tarafından düzenlenen ama bakanlığında sonuçlarını kabul ettiği onayladığı, bir yarışma şeklinde gerçekleştirilecek." dedi.  

Gençlere sosyal alanda katkı sağlamanın belediyenin görevleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Kara, "Gençlerimizin bu konuda çok ciddi hünerleri var. Bu hünerlerini gösterebilme fırsatı tanımak adına bu festivali düzenledik. İnşallah bundan sonrada bu festivalin yapılmasına devam edeceğiz. Bütün katılımcı yarışmacılarımıza başarılar diliyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından yarışlar öncesinde pistte ısınma turları atan motosiklet ustaları, akrobasi şovlarını sergilediler. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar