19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

Mithatpaşa'da "Eski Çocuklar" anlatıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mithatpaşa'da "Eski Çocuklar" anlatıldı!
Abone ol
Osmaniye merkezde bulunan Mithatpaşa İlkokulu'nda Araştırmacı ve Yazar İsmet İpek tarafından, "Osmaniye'nin Eski Çocukları" konusunda konferans verildi.

Osmaniye merkezde bulunan Mithatpaşa İlkokulu'nda Araştırmacı ve Yazar İsmet İpek tarafından, "Osmaniye'nin Eski Çocukları" konusunda konferans verildi.

Okul Müdürü İhsan Sarı, amaçlarının Osmaniye'nin önemli şahsiyetlerini ve meslek temsilcilerini buluşturarak öğrencileri bilgilendirmek ve yönlendirmek olduğunu söyledi.

Osmaniye ile ilgili çok sayıda araştırması ve kitabı bulunan emekli Adana Müze Müdürü İsmet İpek, “Osmaniye’nin Eski Çocukları” konulu araştırması ile öğrencilerde dün, bugün ve yarın ilişkisinin kurulması, geçmiş ile gelecek arasında köprü olan kültürel ve doğal değerlerin tanıtılması ve korunması için bilinç uyandırılmasının istediğini belirtti. 

İpek açıklamasına şöyle devam etti: "Eski Osmaniye ile ilgili başarılı çalışmalar vardır. Bunlar arasında Osmaniye’nin Eski Fotoğrafları, Eskiden Osmaniye ve Zorkun Güzel Yaylam adlı Facebook sayfalarında çok güzel fotoğraflar paylaşılmaktadır. Bu çalışmalardan ve arşivimdeki fotoğraflardan yararlanarak öğrencilerle Osmaniye tarihine yolculuk yaptık.

'Eski Osmaniye' fotoğrafları ile öğrencilerde doğa sevgisini uyandırmayı, 'Eski Evler' ve 'Eski Mahalleler' fotoğrafları ile Osmaniye kültürünü tanıtmayı ve hatırlatmayı, 'Eski Çocuklar', 'Eski Oyunlar', 'Eski Taşıtlar' ve 'Eski Okullar' fotoğrafları ile çocuklarda empati yapmayı sağlamak istedim. “Çalışkan Büyüklerimiz” adlı fotoğraflar ile de büyüklerimizin özverili çalışmalarını paylaşmak istedim.

Yaş grubuna göre öğrencilere ağır geleceğini düşündüğüm konferansımın dikkatle takip edilmesine, sorularımın çoğuna doğru cevap verilmesine, apartmanda yaşayan bu yeni nesil çocuklarda eskiye dair doğru algıların var olmasına sevindim, Osmaniye’nin geleceğinden yeniden ümitlendim." 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar