19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.825
ALTIN2490.4

Miniklerinden Gazetecilik merakı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miniklerinden Gazetecilik merakı!
Abone ol
Osmaniye Merkez Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri, merak ettikleri Gazetecilik mesleğini öğrenmek için ziyaretler gerçekleştirdi.

Osmaniye Merkez Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri, merak ettikleri Gazetecilik mesleğini öğrenmek için ziyaretler gerçekleştirdi.

Mithatpaşa İlkokulu Müdürü İhsan Sarı ve  Rehber Öğretmen Melek Dilara Gül Yavuzer  ile birlikte gazetecilik meraklarını gidermek üzere minik öğrenciler matbaa ve gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.

Mithatpaşa İlkokulu 2.’nci sınıf öğrencileri önce bir matbaayı ziyaret ederek, dizgi, montaj, kalıp, baskı ve cilt servislerini gezerek matbaacılık merakları ile ilgili sorular sorarak, işlerin nasıl yürütüldüğünü öğrendiler.



Matbaa ziyaretinin ardından Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden minik öğrenciler, Gökhan Erkmen toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette gazetecilikle ilgili sorular yönelttiler.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanıp ağırlanan minik öğrenciler; ilk gazetenin ne zaman çıktığını, gazetecilik mesleğinin zorlukları, haber alma şekilleri, gazetelerin nasıl basıldığını ve dağıtıldığını olayları ile ilgili sorular yönelttiler.

Minik öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili bilgilendirme yapılırken, eğitim ve öğretimde sadece ders kitapları ile değil, güncel olaylarla ilgili kitap, gazete ve dergilerin de incelenip okunulması ile bilinçlenmenin yaşamın başarıları açısından önemi vurgulandı.

Öğrenciler, Rehberlik öğretmenleri ve Okul yönetimi ile birlikte mesleklerle ilgili merak edilen olayları öğrenmek için ziyarette bulunduklarını belirterek, okul olarak bugünlerde fidan dikme etkinliğine de katıldıklarını söylediler.

Minik öğrenciler ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, gazetecilik konusunda verilen bilgiler nedeniyle de teşekkür ettiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar