25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5827
EURO34.9688
ALTIN2424.2

Miniklere doğal afet eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miniklere doğal afet eğitimi
Abone ol
Osmaniye Afet ve Acil İl Müdürlüğü tarafından kreş ve gündüz bakımevindeki miniklere doğal afet eğitimi verildi.

Osmaniye Afet ve Acil İl Müdürlüğü tarafından kreş ve gündüz bakımevindeki miniklere doğal afet eğitimi verildi.

"Afete Hazır Osmaniye" ve "Afete Hazır Okul" projesi kapsamında Osmaniye Özel Düşler Köşkü Kreş ve Gündüz Bakımevi ‘nde  “Doğal Afet” konulu eğitim verildi.

Miniklere  ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri, hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı hakkında uygulamalı bilgiler verildi. 

Ayrıca Kreş ve Gündüz Bakımevi personellerine de yangın söndürme cihazı kullanımı ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği  anlatıldı.

Miniklerin temel afet bilincini kavrayabilmeleri için anlayabilecekleri düzeyde gerçekleştirilen eğitim ile olası bir afet durumunda doğru zamanda doğru karar vermenin önemi vurgulandı.  

Aynı zamanda acil çağrı numarası olan "ALO AFAD 122" nin öğrencilerin zihninde yer edinmesi sağlandı.

Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut gerçekleştirilen eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada; “Öncelikle; gerçekleştirilen  eğitimde görevli personellerimize  gösterilen misafirperverlik ve ilgilerinden dolayı  Özel Düşler Köşkü Kreş ve Gündüz Bakımevi idareci, öğretmen ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. ”Afete Hazır Osmaniye” projesi çerçevesinde  gerçekleştirmekte olduğumuz eğitim ve tatbikatlara hız kesmeden devam ediyoruz. Okulları, işyerlerini ve tüm halkımızı olası bir afet durumunda eğitim faaliyetlerimizle hazır hale getirmek için çabalıyoruz. Şu ana kadar proje kapsamında Osmaniye İl genelinde  12.629 kişiye ulaştık. Elbette ki bu sayı bizim için yeterli bir rakam değil. Bundan dolayıdır ki AFAD İl Müdürlüğü görevine geldiğim ilk günden itibaren tüm Osmaniye’yi olası bir afete hazır hale getirmek için eğitim ve tatbikatlara büyük önem veriyorum. Ayrıca bu hususta ve diğer çalışmalarımızda büyük bir özveri  gösteren  Müdürlük çalışanlarımıza teşekkür ederim.”dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar