26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Milli Eğitim’de ARGE toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim’de ARGE toplantısı yapıldı
Abone ol
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü ARGE Birimi tarafından Valilik Ahmet Cevdet Paşa Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü  Strateji Geliştirme Bölümü ARGE Birimi tarafından Valilik Ahmet Cevdet Paşa Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü  Ramazan Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mılla Katık, Hasan Çiftçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hayrettin Tekdöş, Mehmet Sünbül, Hasan Karkın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile Merkez ilçe tüm okul/kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile  başlayan toplantının açılış konuşmasını ARGE Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Hayrettin Tekdöş yaptı. ARGE’nin öneminin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Hayrettin Tekdöş, “Ortak paydası eğitimde başarıyı artırmak amacıyla 2010 yılında İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ARGE Birimi kurulmuş olup, kuruldukları tarihten bu yana stratejik yönetim ve planlama, iç kontrol sistemi, idareyi geliştirme, hizmetlerin niteliğini artırma ve proje geliştirme faaliyetleri başarı ile yürütülmektedir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü  Ramazan Çelik; Görevlerine yeni başlayan okul ve kurum müdürlerinin görevlerinde başarılar dileyerek konuşmasına başladı.

Çelik; “Okul Müdürlerimiz okullarında bizleri temsil etmektedir. Bizlerin de sorumluluğu büyüktür, bu sorumluluğumuzu beraberce üstleneceğiz. Hepiniz bir değersiniz, okullarınızda yapacağınız çalışmalarla insanlığın göz aydınlığı, yüz akı nesiller yetiştirmelisiniz. Bugün değerlerimiz ışığında yeniden bu çağa zamanın sözünü söylemeliyiz. Proje temelli çalışmak, Stratejik yönetimin temelini oluşturur. Sizlerde planlı programlı olarak çalışmalarınızı yürütürseniz başarılı olursunuz” dedi.

Erasmus + KA1 Projeleri hakkında bilgilendirme ARGE Projeler Ekibi üyesi Medine Güney tarafından yapıldı.

Güney, “Erasmus + programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak proje çalışmalarımızı çoğaltmamız gerekir. ‘Osmaniye’nin İncileri’ adlı projemiz de sizin katkılarınızla yürürlüğe girecektir” dedi.

Daha sonra,  Erasmus + KA1  örnek proje paylaşımını  Mithatpaşa  İlkokulu Müdürü İhsan Sarı (önceki görev yeri olan Figen Alhan İlkokulunda yaptığı projeyi ) gerçekleştirdi.
TÜBİTAK Projeleri Örnek Proje Paylaşımını ise Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Recep Efe yaptı.
 “Değerlerimizle Değerliyiz Projesi” tanıtımını yapan ARGE Birimi Araştırma Strateji Kalite Ekibi (ASKE) Üyesi Yunus Eren, “ Değerler Eğitimi kapsamında uyguladığımız bu proje,

Öğrencilere temel insani özellikleri kazandırma, değerlere karşı duyarlılık oluşturma ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerimiz, birçok yönden olumsuz örneklerle kuşatılmış durumda; bu kuşatılmışlığı bizlerin çağa uygun olumlu örnekler oluşturarak aşabiliriz” dedi. Ayrıca, Stratejik Plan Takvimi hatırlatan Eren, “ Müdürlüğümüz Stratejik Plan Taslağı sizlere gönderilecektir. Katkılarınızı bekliyoruz. Okul/kurum stratejik planlarının ise yeni temalara göre (erişim, kalite, kapasite) yeniden düzenlenmesi gerekir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar