25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Milli Eğitim Müdürü Çelik velilere seslendi:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim Müdürü Çelik velilere seslendi:
Abone ol
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, öğrenci velilerine, "Çocuklarınızı destekleyin, motive edin, paylaşın, konuşun, olumlu yönlerini ortaya çıkartın; eleştirmekten, kıyaslamaktan uzak durun.
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, öğrenci velilerine, "Çocuklarınızı destekleyin, motive edin, paylaşın, konuşun, olumlu yönlerini ortaya çıkartın; eleştirmekten, kıyaslamaktan uzak durun. Her şeye rağmen onlar bizlerin çocukları. Başarılı da olsa başarısızda olsa, onların her halükarda en son dayanıp güvenecekleri sığınacakları bizleriz." dedi.

Müdür Çelik, Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesinde düzenlenen Veli toplantısına katıldı. Açılış konuşmasını yapan okul müdür Hilmi Yıldız, okul hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yaptığı konuşmada,  dünyada 7 milyar insanın, 200'ün üzerinde de devletin var olduğunu belirterek, "Bu devletlerden çağın gereklerini öğrenmiş en üst seviyeye gelmiş topluluklar var. Fakat bunları gerçekleştirememiş daha elektrikle tanışamamış, sağlık, eğitim teknolojik yönden çok geri kalmış topluluklar da var. Hatta dış dünyadan bağımsız yaşayan topluluklar var. Ama diğer taraftan dünyada zirveye ulaşmış uzayla meşgul olan dünyadaki tüm insanları takip etmeye çalışan, teknolojilerle meşgul olan ülkeler var. Biz ise bu bahsi geçen gelişmişliğin ortalarında bulunmaktayız. Ama geçmişimize bir bakarsak dünya milletleri içerisinde dünyaya yön veren, hükmeden toplulukların en önünde bulunan bir millettik. Bu yönden teknolojik açıdan büyük hamleler yapmış olsak bile, hala kat etmemiz gereken çok yol bulunmaktadır." dedi.

CEZAYI ÖNCE KENDİMİZE KESMELİYİZ


Çelik, velilerin en büyük önceliklerinin çocuklarının iyi bir eğitim alarak, toplumda güzel bir yere getirmek olduğunu belirterek, "Allah herkesi faklı yaratmıştır. Herkes her alanda başarılı olamıyor. Herkesin farklı alanlarda kabiliyetleri, yetenekleri ve ilgisi bulunmaktadır. Bizler her alanda becerikli olmalarını onlardan bekleyelim. Hepimiz çocuklarımızın tüm derslerde becerikli olmasını istiyoruz. Ama bunu gerçekleştirmek herkes için mümkün olmuyor, karnelerin sizlerin ve bizlerin karnesi. Çocukların başarısızlıkları sadece onların değil, cezayı sadece onlara kesmemeliyiz. Cezayı biz önce kendimize kesmeliyiz. Onların hayatta başarılı olmalarını istiyorsak önce onları anlayacağız.  Sonra da kendimizi onlara anlatacağız. Aramızdaki iletişimi düzenlemeden, güven ortamı sağlamadan güzel bir sonuç alamayız. Bu programa katıldığınız için teşekkür ediyorum. Çocuklar sadece sizin değil aynı zamanda bizim bu milletin çocuklarıdır. Onların herhangi bir alanda başarılı olmaları, üretmeleri sadece sizlere değil bu millete, insanlığa hizmet olacaktır." diye konuştu.

İnsanlık tarihinde bayanların elinin değmediği hiçbir şeyin başarıya ulaşmadığını vurgulayan Çelik, "Kadınların tutumları çok önemlidir. Yuvayı dişi kuş yapar, komşularla olan münasebetleri anne ayarlar, anne evde çocuklar ile baba arasında denge unsurudur. Ama bizim bayanlarımız olumsuzlukları değil güzellikleri sağlar. Kadınlarını baş tacı etmeyen milletler medeniyet kuramazlar. Çünkü evlat anadan doğar, evladı yetiştiren anadır. Kıymetli veliler, çocuklarınızı destekleyin, motive edin, paylaşın, konuşun, olumlu yönlerini ortaya çıkartın; eleştirmekten, kıyaslamaktan uzak durun. Her şeye rağmen onlar bizlerin çocukları başarılı da olsa başarısızda olsa, onların her halükarda en son dayanıp güvenecekleri sığınacakları bizleriz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE birimi görevlileri Mehmet Korkmaz ve Müslüm Yıldırım tarafından velilere EBA'nın kullanımı ve içeriklerine yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar