29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Milletvekili Ersoy’dan “Kızıl elma” açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy’dan “Kızıl elma” açıklaması
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM genel kurulunda 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHPMYK Üyesi ve OsmaniyeMilletvekiliDoç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM genel kurulunda 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname üzerine MHP grubu adına konuştu.

Ersoy, konuşmasına eğitim öğretim yılının ikinci dönemini kutlayarak başladı. Milli eğitimin milli feraset ile birleşmesi, milli eğitimin de milli teknoloji ve milli siyaset ile bütünleşmesi gerektiğini belirten Ersoy, yerli olmadan milli, milli olmadan güçlü olunamayacağını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesine Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında başlattığı operasyon sırasında bir gazetecinin nereye gidiyorsunuz soruna “Kızılelma” cevabını veren askeri hatırlatan Ersoy, Milli Ülkü “Kızılelma”dır, milli hafızada yerini korumaktadır dedi.

Yine TSK’nın aynı harekâtı kapsamında Hatay’da bir Yörük Teyze’nin çadırından çıkıp, askerler için kurban kesmesinin, dualar ederek “elimden gelen bu, dönüşünüze çifte kurban keseceğim” demesinin de milli feraset olduğunu belirten Ersoy, bugün “savaşa hayır” söylemleriyle terörle mücadelenin sulandırılmak istendiğine dikkati çekti.

Afrin operasyonu ile var olan milli hassasiyetlerin daha da yükseldiğini, bunun da kimi çevreleri rahatsız ettiğini söyleyen Ersoy, şanlı Türk askerinin mücadelesine gölge düşürmek, terörle mücadeleyi sulandırmak için pozitif değerleri kullanarak algı yöneticiliği yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Ersoy, PKK terör örgütü saldırılarında, katliamlarında, asker, polis, öğretmen, doktor, öğrenci demeden insanları şehit ederken, bugün “savaşa hayır”, “savaş bir halk sağlığı sorunudur” vb açıklamaları ve kampanyaları ile devletimizin terörle mücadelesini sulandırmaya, gölge düşürmeye çalışanlardan bir tepki, açıklama görülmediğini, duyulmadığını söyledi.

Ersoy, 15 Temmuz’da milletin tanklarını milletin üzerine sürenlerden, milletin tankının üzerinde “Kızılelmaya gidiyoruz, ailemiz bizi beklemesin” diyen milli bilinç ve milli aklın görülmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, asıl rahatsızlık bu milli bilincin uyanmasıdır dedi.

Türkiye’nin farklılıkların birlikteliğiyle değerli ve anlamlı olduğunu ama bu farklılıklardan oluşan birlikteliğinin ortak bir zeminin bulunduğunu bunun da Türkiye ve Türk milleti olduğunu belirten Ersoy, şanlı Türk ordusunun moral motivasyonu adına herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirtti, şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyerek sözlerini sonlandırdı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar