20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Milletvekili Ersoy, son terör olaylarını değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy, son terör olaylarını değerlendirdi
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy; “Şehitlerin cenazesi yerden kalkmamışken, ölümler üzerinden yapılan siyaset bizi bu hale getirdi!”dedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy; “Şehitlerin cenazesi yerden kalkmamışken, ölümler üzerinden yapılan siyaset bizi bu hale getirdi!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, son yıllarda artan terör saldırıları/olayları hakkında MHP Grubu adına konuştu.

Milletvekili Ersoy, terör olaylarında can veren insanlarımızın cenazeleri yerden kalkmadan yapılan “şu yaptı, bu yaptı”, “şuna yarar buna yarar” siyasetinin ülkemizi bu hale getirdiğini vurguladı.

Ersoy konuşmasında; “Ne Kadim Türk Kültüründe, ne de İslam Medeniyetinde masum insanların canına kastetmenin olmadığını belirtmek isterim. Dolayısıyla insan canına kıyan, adı her ne olursa olsun, örgütlerin/yapıların referans kaynakları dinimiz İslam olamaz, İslam ile terör yan yana bile gelemez” dedi.

Ersoy, ülkemizde gönül köprülerinin yıkıldığını, bu nedenle boğaza yüz köprü yapılsa da gönül köprülerini kurmadan, sıradanlaşmaya başlayan ölümleri, toplumsal çürümeyi engellemeden sorunların aşılamayacağını söyledi.

Bugün sorunlarımızın başında gelen terör olaylarının önlenmesi konusunda sadece güvenlik güçlerine değil, parlamentoya da iş düştüğünü belirten Ersoy, bu anlamda çıkarılan yasaların, kurulan komisyonların amaca hizmet eden yapıya sahip olmaları gerektiğini belirtti..

Artan terör olayları ve bombalı saldırılar konusunda ciddi istihbaratların elde edildiğini ama olayları önlemede eksik kalınan yerlerin ne olduğunu hükümete soran Ersoy, güvenlik zaafı yok diyenleri de eleştirdi.

Ersoy, bugün isimleri neredeyse herkesçe bilinen terör örgütleri arasında mücadele konusunda ayrıcalık olmaması gerektiğini, adı ve amacı ne olursa olsun her terör örgütü ile var gücümüzle mücadele etmek devletimizin en başat görevidir dedi.

Ülkemizde son zamanlarda artan olayların, Uluslararası güçlerin Türkiye’yi PYD ile yan yana getirme çabalarının ürünü de olabileceğini belirten Ersoy, hükümetin böyle bir duruma düşmemesini, PKK neyse PYD’nin o olduğunu, terör örgütleri arasında ayrım yapılamayacağını belirtti.  

Türkmenler konusuna da değinen Ersoy, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesinin milli güvenlik konsepti anlamında Türkmen boylarını sınıra yakın tuttuğunu belirtti ve AKP hükümetlerinin bunu okuyamadığını, bugün Türkmenler’den boşalan yerleri IŞİD veya PYDlilerin doldurduğunu, bunun da milli güvenliğimize tehdit olduğunu söyledi ve Suriye’de Türkmenlere kör olursanız, İstanbul’da Ankara’da bizi kör eden eylemler olur dedi.

Terörün birkaç ülkenin değil dünyanın sorunu olduğunu söyleyen Ersoy, Avrupa ülkeleri terör konusunda samimi ise İstanbul’da Ankara’da ortak eylemler yapılmalı dedi.

Bu gerçekleşmiyorsa dış politikada ve uluslararası arenadaki konumumuz gözden geçirilmelidir dedi. Rusya’nın halen PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini belirten Ersoy, hükümete MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Mart 2016 tarihindeki grup toplantısını incelemelerini, 8 maddelik terörle mücadele önerilerini okumalarını isteyerek konuşmasını sonlandırdı. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar