16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4536
EURO34.4936
ALTIN2475.4

Milletvekili Ersoy, RTÜK’ü göreve çağırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy, RTÜK’ü göreve çağırdı
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada yakın zamanda medyada yer alan bir reklam filmini eleştirdi ve RTÜK’ü göreve çağırdı.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada yakın zamanda medyada yer alan bir reklam filmini eleştirdi ve RTÜK’ü göreve çağırdı.

Ersoy sözlerine, milletçe zor günlerden geçtiklerini, bu zor günleri dayanışma kültürü ile aşacaklarını belirterek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk Milletinin asli unsuru olduğunu belirten Ersoy, bugün her yeri donatan Türk Bayrakları ile sokakları, meydanları inleten “Türkiyem” şarkısı ve hep bir ağızdan ortak duygu ve düşüncelerle okunan İstiklal Marşının anlamlı olduğunu, bu ortamdan çıkarılması gereken dersler olduğunu belirtti.

Devletin içine sızmış, vatandaşlık hukukunun dışında farklı aidiyetler üzerinden yapılanmalar oluşturmuş zihniyetin ülkemizi ve milletimizi ne hale getirdiğinin iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Ersoy, Şivan Perwer ile el ele tutuşup konfetiler altında şarkılar söylemenin sorunları çözmediği görülmektedir, dolayısıyla çare ortak değerler etrafında toplanmaktır dedi.

Bugün insanları meydanlara toplayan hissiyatın, duygunun tamamen Milliyetçilik duygusu olduğunu belirten Ersoy, bu milliyetçilik duygusunun da etnik kimliklerden arınmış, sosyolojik terkibin toplamı olan aidiyet duygusu olduğunu söyledi.

Son zamanlarda “kamu spotu” adı altında reklamların yayınlandığını ve bu reklamlardan bir tanesinin bizi birleştirmeye değil ayrıştırmaya yönelik olduğunu söyleyen Ersoy, Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” veciz sözünü “Ne Mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Aleviyim…” vs. şekillerde işleyen, anlamsız, birliktelikleri değil farklılıkları öne çıkaran, ayrıca çok da tepki gören reklam filminin mutlak suretle yayından kaldırılması gerektiğini belirtti.

Bu nedenle RTÜK’ü göreve çağıran Ersoy, RTÜK’ün devreye girip tepki toplayan bu yayına müdahale etmesi zaruridir, aldığımız duyumlar da bu yöndedir dedi.

Ersoy, hükümetin yapacağı her işte hukukun üstünlüğüne riayet etmesi, bireysel hak ve özgürlükleri sonuna kadar desteklemesi beklenir fakat aidiyetini başka yerlerde hissedip milli bütünlüğü bozucu girişimlerde bulunanların hukuksal olarak en ağır derecede cezalandırılmaları gerektiği son olaylardan sonra tekrar görülmüştür dedi.
 
Peyami Safa’nın “ekmek ile ideal bir arada olursa anlamlı olur” sözünü hatırlatan Ersoy, ekmeksiz ideal olamayacağını, ideali olmayan insanın da çamura dönüşeceğini söyleyerek, meydanlarda toplanan insanları bir araya getiren milli duygunun sürdürülebilir olmasını temenni etti.

Ersoy ayrıca, yurt dışında hareketlenen Türkiye karşıtı lobilerin önüne geçmede TBMM’nin de rol üstlenmesini, özellikle dostluk grupları ve Dışişleri Bakanlığı vasıtaları ile PKK, FETÖ, IŞİD terör örgütleri ile mücadelede haklı tezlerin Avrupa nezdinde ortaya koyulması gerektiğini söyledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar