19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

Milletvekili Ersoy, OSB’ye Lojistik üs istedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy, OSB’ye Lojistik üs istedi
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye OSB’ye Lojistik üst kurulmasını, Liman düşünülmesini ve Yerfıstığının destekleme kapsamına alınmasını istedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye OSB’ye Lojistik üst kurulmasını, Liman düşünülmesini ve Yerfıstığının destekleme kapsamına alınmasını istedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine söz aldı.

Ersoy, konuşmasına Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’da şehit düşen askerlerimizi anarak başladı. Coğrafyayı vatan yapan şehitlerin kanıdır diyen Ersoy, sınır dışında verilen mücadele milli güvenliğimizin sağlanması açısından önemlidir dedi.

Doç. Dr.Ruhi Ersoy, partisinin kuruluş yıldönümünü de kutladı. 8-9 Şubat 1969 CKMP’nin Adana kongresinde MHP’nin doğduğunu belirten Ersoy, “MHP’nin alın teriyle, emekle, kanla, şehadetle verilmiş şerefli mücadelesi dün nasılsa bugün de aynı kararlılıkla devam ediyor ve ilelebet devam edecektir” dedi.

Ersoy, konuşmasının devamında Osmaniye’nin sorunlarına, Osmaniye’de olması gerekenlere yer ayırdı.

Organize sanayi bölgesinde lojistik üs merkezi kurulmasının uzun zamandır planlandığını fakat bir türlü gerçekleşmediğini dile getiren Ersoy, bu çalışmanın ilgili bakanlık tarafından yakından takip edilmesini ve bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

Osmaniye Organize Sanayi bölgesinde kurulan “teknoloji geliştirme bölgesi”nin olumlu bir adım olduğunu söyleyen Ersoy bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür etti ve bu alanın uygulamalarla daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Ersoy, liman konusuna da değindi. Osmaniye’de limanın, liman ile ilgili projelerin düşünülmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, Osmaniye’nin, Hatay, Kilis ve Gaziantep sınır bölgesinden Orta Doğu ve Suriye’ye açılacak kapı olabileceğini ve dolayısıyla merkez üs potansiyelinin bulunduğunu söyledi. 

Osmaniye’nin geçim kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan yer fıstığının sorunlarına da değinen Ersoy, yer fıstığının bir an önce pamuk gibi, mısır gidi destekleme kapsamına alınması gerektiğini söyledi.  

Türkiye yer fıstığı üretiminde ve işlenmesinde ciddi bir paya sahip olan Osmaniye’nin yer fıstığı pazarından gerekli payı alması gerektiğini belirten Ersoy, desteklemenin olmaması çiftçinin eski usül kara düzen çiftçilik ile üretim yaptığını, yer fıstığının pazarlanması konusunda da çiftçiye, çiftçiden sonra da esnafa gerekli payın düşmediğini söyledi.

Ersoy, yer fıstığının destekleme kapsamına alınması için ilgili bakanlık ve yetkililerle görüşeceğini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar