28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Milletvekili Ersoy, “Gezi olayları”nı değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy, “Gezi olayları”nı değerlendirdi
Abone ol
MHP Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Gezi olayları”nı değerlendirken; “MHP başını bir ülkücünün çekmediği olaylara katılmaz!”dedi.
MHP Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Gezi olayları”nı değerlendirken; “MHP başını bir ülkücünün çekmediği olaylara katılmaz!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda “Gezi Olaylarının Yıldönümü” ile ilgili olarak verilen önerge üzerine parti grubu adına konuştu.

Ersoy, konuşmasına Gezi Olaylarına giden sürecin sosyolojik ve psikolojik değerlendirmesini yaparak başladı.

Gezi Olaylarına giden süreçte hükümetin bölücü taleplere verdiği tavizleri özetleyen Ersoy, bu tavizlerin toplumun genelinde rahatsızlık uyandırdığını, özellikle de “Y” gençliğin bu durum karşısında tepki vermek istemesi üzerine protesto haklarını kullandıklarını belirtti. “En başında “terör sorunu” adının “Kürt sorunu”na dönüştürülmesi büyük bir hataydı” diyen Ersoy, “T.C. ibarelerinin ve Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazılarının kaldırılması, Milli bayramların kutlanıp kutlanmaması tartışmaları, terör örgütü ele başısının mesajlarının meydanlarda okutulması, eğitim öğretim kitaplarından bazı şiirlerin çıkartılması vb gibi olayların neden olduğu toplumsal rahatsızlığın dışa vurum hali olan Gezi Parkı olayları daha sonra marjinal grupların ve terör örgütlerinin kontrolüne geçti” dedi.

Gezi Olaylarına giden süreçte terörün giderek siyasallaşmasının önünün açıldığını belirten Ersoy, toplumsal kutuplaşmanın her geçen gün arttığını, insanların birbirlerine tahammüllerinin kalmadığını, ara renklerin kaybolup, farklılıkların birlikteliğinden ortak aklın iktidarına giden yolun kapanmaya başladığını ve bunun bugün de devam ettiğini belirtti.

Ersoy, “Taksim Gezi Parkı Yayalaştırma Projesi ve Topçu Kışlası ile AVM yapılması ile ilgili çalışmalara tepki olarak doğan olaylarının, kaos çıkartma amacı güden örgütlerin kontrolüne geçmesi, meydanların, sokakların terörize edilmesi, yağma ve talan zihniyetinin hakim olması MHP’nin Ülkücüleri olaylardan, sokakların karanlığından uzak tutmasının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin o dönemde tepkisini meydanlarda gösterdiğini dile getiren Ersoy, MHP “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” temalı 9 miting yapmış ve tepkisini demokratik yollardan göstermiştir” dedi.

Gezi Olayları karşısındaki MHP tavrını da “MHP başını bir ülkücünün çekmediği olaylara katılmaz, dibi görünmeyen kuyudan su içmez” diyerek özetleyen Ersoy, MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin "Sokaklar girdaptır, meydanlar demokrasinin ifadesidir" diyerek yapmış olduğu bu mitinglerin, Türk siyasi tarihini araştıranlar, o dönem içerisinde ne anlam ifade ettiğini çok daha iyi anlayacaklar, çok daha iyi göreceklerdir” dedi.

Ersoy konuşmasının sonunda siyasi iktidarın İstanbul’un Fethi kutlamalarını eleştirdi ve ortak değerlerin siyasallaştırılmamalı dedi. Fatih’in torunlarının Marmaray’ı yapmasının elbette ki takdir edilmeli diyen Ersoy, o projeyi hayal dünyasından gerçek dünyaya taşıyan MHP’nin ortağı olduğu 57.Hükümetin Ulaştırma Bakanına da teşekkür etti. Bugün ise gelinen noktada atalarımızın gemileri karadan yürüterek fethettiği İstanbul’un “Rantiye alanı” olduğunu, milli ve manevi değerlerin somut örneklerinin olduğu kentin dokusuna aykırı yapılaşmalar atalarımızın mirasına sahip çıkmanın, Fetih ruhundan ne anladıklarının göstergesidir diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar