24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.567
EURO34.8627
ALTIN2430.7

Milletvekili Durmuşoğlu, Bölge yatırımlarını değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Durmuşoğlu, Bölge yatırımlarını değerlendirdi
Abone ol
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Bölgemizdeki yatırımların 2020 yılı yatırım programlarına alınmasını istedi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Bölgemizdeki yatırımların 2020 yılı yatırım programlarına alınmasını istedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görüşmelerinde bölge yatırımlarının 2020 yatırım programına alınması ile ilgili konuşma yaptı.

Milletvekili Durmuşoğlu yaptığı konuşmada; “Hayata geçirilen dev projeler Türkiye'yi bölgesinde güçlü, uluslararası alanda da ses yükseltebilen bir ülke konumuna getirdi. Öncelikle ticaretin kolaylaştırılması adına atılan ulaşım adımlarında başta bölünmüş yollar, otoyol projeleri büyük önem arz ediyordu. Devreye alınan bölünmüş yollar ve otoyol projeleriyle Türkiye temiz, güvenli, konforlu, tasarruf sağlayan ve zamanı kısaltan yollara sahip oldu.

Türkiye, Ak Parti döneminde savunma ve enerjinin yanı sıra duble yol projeleriyle de göz doldurdu.

On yedi yıl önce 6.101 kilometre olan bölünmüş yol ağımız on yedi yıl sonra yani bugün 27 bin kilometreye çıkarıldı, bu da yüzde 332 artış demek. 1.714 kilometre olan otoyol uzunluğunu ise 2.875 kilometreye ulaştırdık.

Bölünmüş yollarla bağlı il sayısı 66'dan 77'ye, kara yolu tünel sayısı da 83'ten 367'ye çıkartıldı. Hakikaten her alanda son on yedi yılda -elhamdülillah- çok güzel yatırımlara imza attık.

Cumhuriyetin ilk yıllarında demir yollarına önem veriliyordu, daha sonra ise ihmal edildi ancak bugün ciddi anlamda biz bu konuya önem verdik ve hem Ankara-Eskişehir-Bursa-İstanbul hem de Konya hızlı tren seferleriyle hizmet verir hâle getirildi. Sivas hızlı tren çalışmaları da devam ediyor, inşallah yakın gelecekte onu da hizmete alacağız. Bu dev projelerin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Seçim bölgem olan Osmaniye ilinin ekonomisi son yıllarda büyük bir ivme kazanmış olup verilen teşviklerin yatırıma dönüşmesi ve lokasyon olarak da liman bölgesine yakın olması nedeniyle ihracat potansiyeli de önemli ölçüde artmıştır.

2018 yılının Ağustos ve Eylül aylarında bir önceki yılın aynı aylarına oranla ihracatını en fazla artıran il olmayı başarmıştır. Bu başarılı ihracat performansını devam ettirmek, daha fazla yatırımcının bölgeye gelmesini sağlamak, sanayicilerimizi teşvik etmek, üretilen ürünlerin liman bölgesine daha ekonomik, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılması amacıyla Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Adana-İmamoğlu-Kozan-Kadirli-Osmaniye Demir Yolu Etüt Projesi tamamlanan hattının 47,1 kilometre uzunluğundaki Osmaniye-Kadirli Organize Sanayi Bölgesi hattının, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Ceyhan-Çukurköprü-Kozan-Kadirli yolunun Osmaniye il sınırları içerisinde yer alan 16 kilometrelik Çukurköprü-Kadirli Organize Sanayi Bölgesi yolunun; 8,5 kilometre uzunluğundaki Düziçi-Kanlıgeçit yolunun, 2 km uzunluğundaki Toprakkale- D400 bağlantı yolunun 2020 yatırım programına alınması hususunu özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan istirham ediyorum.

Bir de İstanbul, Ankara, Konya'dan Karaman, Mersin, Adana, İncirlik, Osmaniye ve Gaziantep illerine hızlı trenle ulaşım sağlamak için şu anda devam eden bir proje var. İnşallah, bu projenin de bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar