25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5497
EURO34.9322
ALTIN2426.9

Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, 15 Temmuz gecesinin tarihe bir kara leke olarak, kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahının ise 'Demokrasi Bayramı' olarak anılacağını belirtti.
Osmaniye Valisi Kerem Al, 15 Temmuz gecesinin tarihe bir kara leke olarak, kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahının ise 'Demokrasi Bayramı' olarak anılacağını belirtti.

Vali Al, "Gözlerini kan bürümüş, akıl ve izandan yoksun caniler, bu milletin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahları, bu vatanın evlatlarının tesislerinin üzerine doğrultmaktan çekinmeden, vatan evlatlarını hunharca katlettiler. Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar." dedi.

Osmaniye’de birlik ve beraberlik mesajı vermek, vatana, bayrağa ve demokrasiye tehdit oluşturan her unsur karşısında dik bir duruş sergileneceğini göstermek maksadıyla bir toplantı düzenlendi.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Kerem Al başkanlığında düzenlenen toplantıya Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri muhtarlar ve medya mensupları katıldı.

Toplantının başında konuşan Vali Kerem Al, tarihi anlar yaşadığımızı ifade ederek, "Devletimizin, silahlı kuvvetlerimizin içine çöreklenmiş bir grup hainin devlete karşı kalkıştığı saatler yaşadık. Gözlerini kan bürümüş, akıl ve izandan yoksun caniler, bu milletin vatan savunması için kendilerine emanet ettiği silahları, bu vatanın evlatlarının tesislerinin üzerine doğrultmaktan çekinmeden, vatan evlatlarını hunharca katlettiler.

Millet iradesini gasp etmeye çalıştılar. Bu nedenle kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi milletimizin tarihine bir kara leke olarak, kalkışmanın defedildiği 16 Temmuz sabahı ise Demokrasi Bayramı olarak anılacaktır. Bu milletin kıt kaynakları ile okuttuğu, rütbe, mevki ve makam sahibi yaptığı, vatan savunması için silahlarını emanet ettiği bu grubun ihaneti bizleri derinden sarsmıştır. Gözü dönmüş bu caniler, hiç ummadıkları şanlı bir direnişle karşılaştılar.

Milli iradeyi savunmak için göğüslerini siper eden kahramanları hesap edemediler. Kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yurt çapında gerçekleşen bu asil duruş, güzel Osmaniye’mizde de en vakur şekilde yaşandı.Siyasi fikir ve parti ayrımı mülahazası düşünülmeksizin, Osmaniye’miz tek vücut oldu.

Osmaniye’mizle övünüyoruz. Osmaniye tarihinin hiçbir döneminde ihanete geçit vermediği gibi, bugün de vermemiş, yarın da vermeyecektir. Bu duygularla, gazamız kutlu olsun” diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve Belediye Başkanı Kadir Kara da birer konuşma yaparak hain girişim karşısında duran herkese teşekkür edip, demokrasiye her zaman sahip çıkılacağını vurguladılar.

Toplantının devamında katılımcılar söz alarak fikirlerini dile getirdiler. Vali Al, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydetti. Toplantı sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar