19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

MHP'li Yalçın: Bunlara engel olmak lazım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Yalçın: Bunlara engel olmak lazım
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Cumhur İttifakı karşısında oluşan zillet ittifakı içerisinde HDP'nin çok net olarak yer aldığını milletin bilmekte olduğun belirterek, "Yani CHP ve İP, HDP ile birlikte hareket ederek Doğu Anadolu da biz varız, batıda CHP olacak şekliyle açık beyanlarla, gelecekte yani 1 nisanda ne yapmak istediklerini açıkça ifade etmektedirler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Cumhur İttifakı karşısında oluşan zillet ittifakı içerisinde HDP'nin çok net olarak yer aldığını milletin bilmekte olduğun belirterek, "Yani CHP ve İP, HDP ile birlikte hareket ederek Doğu Anadolu da biz varız, batıda CHP olacak şekliyle açık beyanlarla, gelecekte yani 1 nisanda ne yapmak istediklerini açıkça ifade etmektedirler. Bunlara engel olmak lazım. Bunların siyaset zemininde ayaklarının yere basmaması, yer tutmaması lazım." dedi. 

Devlet Bahçeli Bulvarı 2'nci etap üzerindeki MHP Osmaniye Seçmen İletişim Merkezi açılışına katılan Semih Yalçın, parti olarak, memleket meselelerinde bugüne kadar olduğu gibi hiç bir şekilde parti menfaatini, parti meselelerini öne almadıklarını belirterek, "Öncelikli olarak inandığımız bir şekliyle bu milletin meselelerinin çözülmesi adına veya demokratik meselelerin çözüme kavuşması adına daima bu tip gelişmelere destek verdik. Bunu yaparken meydana gelen değişikliklere açık olduk. MHP değişiklikten korkmaz, gelişime gelişmeye açıktır. Sadece ve sadece dikkat ettiği değişirken başkalaşmama gayreti içerisinde olmaktadır.

Bu düstur içerisinde bugüne kadar siyasetini icra eden partimiz ve partimiz mensupları 15 temmuz sonrasında hepinizin yakından bildiği gibi Cumhur İttifakı dediğimiz bir olguyu ortaya attı ve saygıdeğer lider öncelikle Yenikapı da kitleleriyle bir araya gelerek Cumhur İttifakı dediğimiz veya Yenikapı ruhu dediğimiz o ruhun temellerini oluşturdular. Dikkat ederseniz o tarihten bu yana Cumhur İttifakı anlayışı her geçen gün giderek ülke menfaati adına yeni kararlar almakta ve bu ülkenin bu güzel Türkiye'nin yolunu açmaktadırlar.



Yaptığımız anayasa değişikliğini sizden onay alması sonrasında Cumhur İttifakı birlikteliği ve anlayışı bu ülkede yeni bir sisteme geçilmesine vesile olmuştur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz bu yeni dönem, halkın onayıyla kabul görmüş, 24 haziranda da tekraren tasdik edilmiştir. Cumhur İttifakı sorunsuz bir şekilde Cumhurbaşkanını seçmiştir. Bu ittifakın bir sonucudur. Yine aynı anlayış, aynı birlikte ruh bir büyük meclis oluşturmuştur. 15 temmuz da önü kesilmeye çalışılan demokratik çerçevenin ve ilkelerin ortadan kalkmasına engel olacak bir yapı meydana getirmiştir. Yine aynı ittifak, yine aynı birliktelik, TBMM başkanını seçmiştir." dedi. 

Bu ittifak anlayışının,  daha sonraki dönemlerde özellikle Türkiye'nin terör, dış baskı veya  diğer meseleleri dikkate alındığında, devamından yana olunması şekliyle ortaya çıkan kanaatin yerel seçimlerde tekrar icra edileceğini kaydeden Yalçın "24 haziran seçimlerinde bir yasal dayanağımız vardı. Yerel seçimlerde bir yasal dayanak olmamakla birlikte yasal olmayan bir iş yapmaksızın iki saygıdeğer liderin ve ekiplerinin onayıyla, protokolüyle çok ciddi şekilde hazırlık yapmak sureti ile 31 mart  akşamına gidiyoruz. 31 mart akşamında Cumhur ittifakının kuruluş sebeplerinden biri olan o malum zillet ve illet ittifakının başarılı olmaması adına her türlü mücadele başta Osmaniye olmak üzere diğer illerde siz değerli arkadaşlarımız tarafından verilmektedir.



Şuanda Anadolu'da sahaya indiğimizde hemen hemen çoğu bölgede Cumhur ittifakını destekleme adına insanlarımız çok rahat sandığın önlerine konmasını beklemektedirler. Alınacak sonuç Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk Milletinin gelecekte müreffeh ve mutlu olma amacına dayanmaktadır, asıl amaç budur.

Yoksa iki siyasi partinin de kendi şahsi meseleleriyle uğraşması değildir. Cumhur İttifakı bu nedenle iki sütun üzerine ay ve yıldız gibi oluşmuştur. Amaçları ve idealleri sadece ve sadece bu ülkenin önünün açılmasıdır, hepsi bundan ibarettir. Ancak bugün gerek Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin, gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızın beka üzerinden hareketle şer odağını oluşturan, bizim genelde zillet ve illet ittifakı dediğimiz dört siyasi partinin bir araya gelmesinin millete hizmet noktasında hiç bir amacı yoktur. Amaç farklıdır, farklı olduğu her geçen gün ortaya çıkmaktadır.

24 haziran öncesinde PKK'nın siyasi uzantısı olup kravatlı ve mazbatalı milletvekillerinden oluşan HDP arka planda kalarak bir ittifak gerçekleştirdi. Daha sonrada yüzde 60'ı bulduk şeklinde olaylara yaklaşarak, yüzde 60 üzerinden siyasi iktidara gelme gayreti içerisinde oldular. Yüzde 60 blok aldatmacası bozan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelidir.



Ona müteşekkiriz. Bugün o oyunun farklı versiyonu uygulanmak istenmektedir.  Cumhur İttifakı karşısında oluşan zillet ittifakı içerisinde HDP'nin çok net olarak yer aldığını aziz milletimiz bilmektedir. Yani CHP ve İP, HDP ile birlikte hareket ederek Doğu Anadolu da biz varız, batıda CHP olacak şekliyle açık beyanlarla, gelecekte yani 1 nisanda ne yapmak istediklerini açıkça ifade etmektedirler. Bunlara engel olmak lazım. Bunların siyaset zemininde ayaklarının yere basmaması, yer tutmaması lazım. Şuanda Cumhur İttifakının yapmaya çalıştığı da budur. Biz Osmaniye ehline emanet İstanbul ehline emanet olsun derken, tecrübeli insanların, bu memlekete gerçekten karşılıksız hizmet edecek yok arkadaşlarımızın işbaşına gelmesini istiyoruz. Tehlikeyi işaret ettiğim notada kimse bu bir beka meselesi diyemez.

CHP, İP ve HDP'nin temsilcileri ağız birliği ederek yerel seçimlerin farklı olduğunu söylemektedirler. Doğru farklıdır ancak yerel seçimlerin beka meselesiyle karıştırılmamasını ifade ediyorlar. Bizde diyoruz ki Allah göstermesin bölünme önce yerelde başlar. Yani siz o demokratik ölçüyü kaçırırsanız, emaneti ehline vermezseniz yerel seçimlerle alakalı muhtariyetler oluşur, sonra bağımsızlık istekleri ortaya gelir. Hatırlanacağı gibi, 2014'te HDP milletvekilleri doğu bölgelerinde bazı yerleri aldıklarında "biz haritayı çiziyoruz" demediler mi? İşte beka meselesi dediğimiz bu. Bu sözü bu lafı dedirtmeyeceğiz." dedi. 

Konuşmaların ardından MHP Osmaniye İl, ilçe ve Belde Belediye Başkanlarını takdim eden Semih Yaçın, daha sonra ise Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, İl Başkanı Hamza Tor, MHP İl Başkanı Melih Loş, ve diğer partililerle birlikte Seçmen İletişim Merkezi'nin açılış kurdelesini kestiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar