19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

Mezuniyet gecesinde İnşaat Sektörü temsilcileriyle buluştular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezuniyet gecesinde İnşaat Sektörü temsilcileriyle buluştular
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü (PAGUK) tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği'nden bu yıl mezun olacak öğrencilerin katılımıyla "Sektör ve Mühendislerin Ortak Girişimi" fikri ile bir mezuniyet gecesi düzenledi.
Osmaniye  Korkut Ata Üniversitesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü (PAGUK) tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği'nden bu yıl mezun olacak öğrencilerin katılımıyla "Sektör ve Mühendislerin Ortak Girişimi" fikri ile bir mezuniyet gecesi düzenledi.

Gecede öğrencilere tecrübelerini aktaran ve gelecekleri hakkında yol gösterici açıklamalar yapan , onlarla mühendislik ve sektörün durumu hakkında bilgi veren firmalar, oluşan bu toplulukta sektörün kendi dinamiklerini de tartışma fırsatı buldular.

PAGUK Kulübü Başkanı Özkan Kıkvalen, firmaların bu türde etkinliklerin daha fazla sayıda olması gerektiği ve daha organize bir yapısının bulunması gerektiğini sohbetin ana teması olarak gösterdi.

Kıkvalen, ülke ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen İnşaat sektörünün bu türde etkinliklerle, hem kendi birlikteliklerini sağlayıp kendi sorunlarını tartışabilecekleri bir ortam olması, hem de bu sektörün en önemli kısmı olan mühendislik disiplinlerini konuşabilecekleri bir ortam olması açısından organizasyonun önemini  vurguladı.

Firma yetkilileri, öğrencilere sadece derslerde alınan teorik bilgilerle kalmamaları gerektiğini ve uygulamalardan da haberdar olmaları gerektiğini böylece tecrübe aşamasının öğrenci iken kazanılması gerektiğini aktardılar.  

Geceye Osmaniye Vali Yardımcısı Süleyman Yıldız, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Saçıkara, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk ile OKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Gecenin sonunda programın düzenlenmesine katkıda bulunan sponsorlar Ahmet Pamuk, Aytekin Uyduran Mühendislik, Be-Ka Yapı Malzemeleri ve Zemin Mekaniği Kalite Kontrol Labaratuvarı, Çukurova İnşaat , Dal inşaat, MİMAK Mimarlık ve  Oyak beton firmalarının yetkililerine  Osmaniye Vali Yardımcısı Süleyman Yıldız tarafından plaket takdim edilirken OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk tarafından da ana sponsor Osmaniye Belediyesi’ne plaket takdim edildi. Plaketi Osmaniye Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Saçıkara aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar