23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5582
EURO34.7025
ALTIN2409.2

Meslek lisesi öğrencileri sergi açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek lisesi öğrencileri sergi açtı
Abone ol
Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Bölümü öğrencileri, okul içerisinde ve staj gördükleri işletmelerde yaptıkları ürünleri bir araya getirerek sergiledi.
Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Bölümü öğrencileri, okul içerisinde ve staj gördükleri işletmelerde yaptıkları ürünleri bir araya getirerek sergiledi.

Sergide; Bilgisayarlı Makine İmalatı CNC tezgahlarında yapılan çarklar, delme ve kesme kalıpları, otomobil-motosiklet yedek parçaları ve plastik kalıplar gibi yedek parça ürünleri tanıtıldı.

Özellikle 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik olarak iki gün süreyle açık kalacak olan serginin daha sonra ki günlerde de halka da tanıtılacağı kaydedildi.



Makine Teknolojisi Alan Şefi Şahin Balı, Makine Teknolojileri alanının, endüstriyel makinelerin tasarımından satış sonrası hizmetlerine kadar uzanan geniş bir alan olduğunu belirterek, bu alanda endüstriyel tasarım, makine ressamlığı, makine imalâtı ve endüstriyel kalıp üretiminin yanı sıra bu makinelerin bakım onarımının da yapılmakta olduğunu belirtti.

Balı, "Osmaniye, makine sanayisinin gelişmesine paralel olarak, mesleki ve teknik eğitiminde önemi artmakla birlikte, mesleki yeterliliğe sahip makine teknolojileri alanında yetişmiş makinecilere çok büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Makine Teknolojisi Alanı öğretmenleri olarak, bizlerde makine teknolojisi alanındaki geleceğin teknik elemanlarının iyi yetişmesi için gayret içindeyiz. Bu sergi, bu gayretin ve çabanın bir parçasıdır." dedi

Makine Teknolojisi alanında; CNC, Makine Bakım Onarım ve Endüstriyel Kalıp dallarında 217 öğrenciye eğitim belirdiğini kaydeden Balı,"Öğrencilerimize temel imalat atölyesi, CNC ve bakım onarım atölyesi, torna ve taşlama atölyesi, freze atölyesi, iki bilgisayar laboratuarı, 2 resim hane ve 2 teknoloji sınıfında mesleki eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz seçtikleri dallar ile birlikte; temel imalat işlemleri ve aletleri, torna, freze, düzlem yüzey taşlama, silindirik yüzey taşlama, matkap, pres, vargel ve testere tezgahlarını kullanmasını; teknik resim, bilgisayarlı Auto Cad, Solid Works çizimleri' de öğrenmektedir." diye bilgi verdi.
Okul Müdürü Reşit Pırnaz ise diğer günlerde de yine farklı bölümlerin tanıtımları için sergiler açılacağını belirterek, "Okulumuzda 6 alanda, Elektrik Elektronik, Makine, Motorlu Araçlar, Mobilya ve İç mekan ve B ilişim teknolojileri alanında eğitim öğretim yapılmakta.2 Bin 200 öğrenci örgün eğitim, 600 civarında ise yaygın eğitim dediğimiz hafta sonları yüz yüze eğitimler verilmekte" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar