29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Mersin’e Seracılık çalışma ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin’e Seracılık çalışma ziyareti
Abone ol
Osmaniye’de seracılık konusunda farklı bilgiler almak ve incelemelerde bulunmak amacı ile Mersin iline iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
Osmaniye’de seracılık konusunda farklı bilgiler almak ve incelemelerde bulunmak amacı ile Mersin iline iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Osmaniye’de uygun arazi ve toprak yapısının, iklim koşulları ile lojistik olanaklarına rağmen, seracılık uygulamalarının yetersiz kaldığı bildirildi.

Seracılığı tanıtmak, uygulamaları ve tesisleri yerinde incelemek ve konunun profesyonelleri ile görüşerek örtü altı tarımsal üretim konusunda seracılık gibi katma değeri yüksek üretim yöntemlerinin ve ürünlerinin bölge genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamak amacı ile Mersin iline 2 günlük çalışma ziyareti düzenlendi.

Çalışma Ziyaretine Osmaniye Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hüsamettin Keskiner, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Neslihan Kılıç, İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran ve Ziraat Mühendisi Mustafa Demir, Arsuz ve Samandağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden Ziraat Mühendisleri Elif Keleş ve Derya Bayaslı, DOĞAKA Uzmanları ile Osmaniye ve Hatay il ve ilçelerinden çok sayıda sera sahibi ve çiftçiler katılım sağladı.

Çalışma ziyareti süresince, Mersin iline bağlı Tarsus, Akdeniz, Silifke, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde bulunan, sera konstrüksiyonu firmaları ile saksı çiçeği, kesme çiçek, sebze, çilek ve muz seraları ziyaret edilerek sera sahipleri ve teknik personellerinden bilgi alındı.

Ayrıca Anamur Muz Üreticiler Birliği de ziyaret edilerek Birlik Müdürü Zir. Müh. Özcan Çelik'ten brifing alındı.

Gezinin sonunda çok değerli bilgi ve tecrübeler edinen katılımcılar Mersindeki meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunarak geziden memnun ayrıldılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar