24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5613
EURO34.8703
ALTIN2430.8

Memur-Sen'den 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur-Sen'den 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'
Abone ol
Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Osmaniye Şubesi tarafından, 'Milli irade ve demokrasi yürüyüşü' düzenlendi.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Osmaniye Şubesi tarafından, 'Milli irade ve demokrasi yürüyüşü' düzenlendi.

Etkinliğe Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de katıldı.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda toplanan kalabalık, buradan Dr. Ahmet Alkan Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Mehmet Eroğlu Caddesi ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden tekbirlerle ve sloganlarla yürüyerek, Demokrasi Nöbeti etkinliklerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada ki program şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve dua yapılması ile başladı. 



Vatandaşlar, slogan atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Demokrasi nöbetine katılanlara konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türk halkının menfur darbe girişimine karşı sergilediği tutumundan övgü ile bahsetti.

Memiş, "Hani diyor ya İstiklal Marşı'nın şairi; Asım'ın nesli diyor ya, işte o nesil çiğnetmedi vatanını çiğnetmeyecek. İşte Asım'ın gençliği burada. Yaşlı teyzelerimiz burada, amcalarımız burada, bacılarımız burada. Bugün burada kardeşlik var, birlik var. Bugün burada kurtuluş mücadelesinin heyecanı var. Bugün burada bir demokrasi nöbeti var." dedi.



Konuşmasında, 15 Temmuz gecesi milletin bir destan yazdığını vurgulayan Memiş, "Daha Cumhurbaşkanımız talimat vermeden, darbe kalkışması var denildiği an itibari ile Memur-Sen ailesi olarak, 1 Milyon üyemizi meydanlara çağırdık. Daha istenmeden biz meydanlara indik. Hiçbir darbe doğru değildir. Bütün darbeler aşağılıktır. Ancak bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır. Bu kadar şerefsizce, namussuzca, haysiyetsizce bir darbe daha yaşanmamıştır.



Milletin üzerine silahları doğrultarak, silahsız insanlara ateş eden bir silahlı kuvvetler olmamıştır. Bu ülkenin, bu milletin evine helikopterle ateş açan alçaklar hiçbir zaman olmamıştır. Bu ülkenin Meclisi'ne bomba atan hiçbir şerefsiz haysiyet bugüne kadar olmamıştır. Lanetliyorum onları. Onları destekleyen, onları bu işin içine iten Pensilvanya'daki ipi başkalarının elinde olan köpeği de lanetliyorum, hala onlara sempati duyanları da lanetliyorum." diye konuştu.

Özden Huzurevi çalışanları da katıldığı yürüyüş etkinliğinde ayrıca 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar