16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5139
EURO34.5401
ALTIN2494.1

Mehmet Akif Ersoy anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Akif Ersoy anıldı
Abone ol
İSTİKLAL Marşının kabul edilişinin 93'üncü Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
İSTİKLAL Marşının kabul edilişinin 93'üncü Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Cebelibereket Kültür Merkezinde ki programda İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 78'nci yıldönümünde anıldığı törene Vali Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Tören öncesinde Vali Dr. Mehmet Oduncu ve protokol mensupları, Cebelibereket Kültür Merkezi Sergi Salonunda, Emine Keskiner Halk Kütüphanesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy kitapları ve Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin resimlerinden oluşan sergiyi gezdiler. Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin mini konseri eşliğinde ziyaretçilere açılan sergide, Mehmet Akif Ersoy’un eserleri ve şair hakkında yazılmış yaklaşık 100 kitap, resim sergisinde ise Mehmet Akif Ersoy’un portreleri, Kurtuluş savaşı sahneleri ve İstiklal mücadelesinin kara kalem ve grafik olarak resmedildiği 30 eser sergilendi. Vali Oduncu, resimleri sergilenen öğrencilerle bir süre sohbet ederek, öğrencileri çalışmaları nedeniyle tebrik etti.


Serginin gezilmesinin ardından, salondaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Adnan Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Panavur tarafından yapıldı.


Törenin devamında, Adnan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Kahraman Şimşek, Mehmet Akif Ersoy’un 'Azimden Sonra Tevekkül' adlı şiirini okudu. Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğrencilerinin, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirmelerinin ardından, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı slâyt gösterimi yapıldı.
Törenin son bölümünde Adnan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri 'İstiklal Marşı Yazılırken' isimli Oratoryo'yu sahnelediler. Coşkulu alkışlarla izlenen Oratoryo'nun ardından, Vali Dr. Mehmet Oduncu,  düzenlenen şiir ve resim yarışmasında birinci olan öğrencilere ödüllerini verdi.


Tören sonunda programı hazırlayan Adnan Oğuz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Vali Oduncu, "Öğrencilerimizin büyük emek vererek hazırladığı program sayesinde büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla andık. Umuyorum ki, bu program vesilesi ile Mehmet Akif Ersoy’u sadece anmakla kalmamış, bu büyük fikir adamı ve şairi aynı zamanda anlamaya çalışmışızdır. Gençlerimizin, Mehmet Akif Ersoy’un fikirlerini, İstiklal Marşımızın yazıldığı dönemi ve o dönemde içinde bulunulan şartları kavramaları çok önemli” diye konuştu. Sözlerinin devamında Mehmet Akif’in “Asımın nesli diyordum ya… nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” dizelerine yer veren Vali Oduncu, “Gençlerimiz bize bu güveni verdiler. Gençlerimize aydınlık ve güzel bir gelecek diliyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar