24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5245
EURO34.8186
ALTIN2423.2

Mali Müşavirlere“Torba Yasa” uygulaması anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mali Müşavirlere“Torba Yasa” uygulaması anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Mali Müşavirler Odası’nda 6552 Sayılı Torba yasanın vergi ve sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Osmaniye Mali Müşavirler Odası’nda 6552 Sayılı Torba yasanın vergi ve sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye SGK İl Müdürü Mücahit Çelik ve SGK yöneticileri, Osmaniye Defterdarı Niyazi Özkaya ve Vergi Dairesi yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Mali Müşavirler “Torba yasa” nın uygulamaları konusunda bilgilendirildi.


Osmaniye Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantının SGK bölümüne Osmaniye  İl Müdürü Mücahit Çelik, İl Müdür Yardımcıları İlyas Sarıköse, Soner Doğan, Tahir Tekmen, Kurum avukatı Ahmet Kalem ve Mali Şube Müdürü Hasan Özdemir katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını SGK Osmaniye İl Müdürü Mücahit Çelik yaptı. Çelik konuşmasında;  “Mali müşavir meslek mensupları bizim kurumumuzun en önemli paydaşları olarak her zaman işbirliği içerisinde olacağımız son derece önemli bir meslk gurubudur “ dedi.
   

Toplantıda yasanın SGK uygulamaları bölümü ile ilgili İl müdür yardımcısı Soner Doğan sunum yaptı. Sunumun sonunda Mali müşavirler ile SGK yöneticileri yasanın uygulamaları konusunda  fikir alışverişinde bulundular.


Torba yasanın Vergi uygulamaları ile ilgili bölüme Osmaniye Defterdarı Niyazi Özkaya, Defterdar Yardımcısı Cengiz Biber, Gelir Müdürü Vergi Dairesi Müdürü Ramazan çeçen ile Müdür yardımcıları Serkan Tor ve Berna Gürel katıldı.


Toplantıda konuşan Defterdar Niyazi Özkaya; “Vergi yapılandırma uygulamalarından en yüksek faydalanmayı temin etmemizin en büyük yardımcısı siz mali müşavir arkadaşlarımız olacaktır.Bizler sizlerin desteği ile mükelleflerimizin bu yasadan en yüksek oranda faydalanacağının bilincindeyiz .Mali müşavir meslek mensuplarımız ile her zaman karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak bizleri son derece mutlu edecektir “dedi,


Vergi ile ilgili bölümlerin sunumunu ise   Vergi Dairesi Müdürü  Ramazan Çeçen yaptı.


Çeçen’in sunumunun ardından Mali müşavirler ile soru cevap şeklinde programa devam edildi.
Toplantılarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Mali Müşavirler Odası Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu ise;  “ 6552 sayılı yasadan işverenlerimizin,mükelleflerimizin en yüksek oranda faydalanmaları konusunda oda olarak çalışmalarımız sürmektedir.Bu çerçevede SGK ve vergi idaresi yöneticilerinin odamızda yaptığı bu fikir alış verişi çalışması son derece faydalı olmuştur.Torba yasada beklenen Sosyal güvenlik ve vergi konulu beklentiler önemli bir ölçüde karşılanmadığı da ortadadır. Bizim önerimiz böylesi yasal çalışmalarda Meslek örgütümüz Türmob un görüşlerine çok daha fazla yer verilmesi noktasındadır.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar