25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0

Mali Destek programını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mali Destek programını açıkladı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı-2 kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye ilçeleri için destek programı açıkladı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı-2 kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye ilçeleri için destek programı açıkladı.
 

Söz konusu programa ticari esaslara göre bölge içinde veya bölge dışında faaliyet gösteren mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile kooperatif ve birliklerin başvuru yapabilecekleri kaydedildi.


Bu kapsamında Program, Bölge Planı’nda esas alınan Temel Bileşenler Analizi sonuçlarına göre yapılan il bazlı sıralamada, her bir ilden en düşük endeks değerine sahip dört ilçede uygulanacağı bildirildi.


Bu kapsamda; Hatay ilinde; Hassa, Altınözü, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri.


Kahramanmaraş ilinde; Nurhak, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü ilçeleri.


Osmaniye ilinde; Toprakkale, Bahçe, Sumbas ve Hasanbeyli ilçelerinin destek programının uygulama alanı olacağı kaydedildi.


Bu doğrultuda 2014 yılında ilan edilecek Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı; İmalat Sanayine yönelik yatırımlarının desteklenmesi ve Turizm Sektörüne yönelik yatırımlarının desteklenmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacak.


Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı için tahsis edilen bütçenin 3.500.000 TL’olduğu belirtilirken,  Proje uygulama süresinin en fazla 9 ay olacağı programa, KOBİ tanımına haiz mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, üretici kooperatif ve birlikleri başvuru yapabilecek olup, başarılı olacak her bir projeye tahsis edilecek hibe desteği asgari 20.000 TL, azami 500.000 TL olacağı bildirildi.


Programlara ilişkin ilgili ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenleneceği, Bilgilendirme takvimi, program rehberi ve diğer ilgili dokümanlara ilişkin ayrıntılı bilgilerin Ajansımız web sitesi www.dogaka.gov.tr’den takip edilebileceği belirtildi.


Elektronik başvuruların KAYS üzerinden (http://portal.kays.kalkinma.gov.tr/) üzerinden yapılacak. Elektronik ortamda tamamlanan başvurular Ajans merkezi ile Kahramanmaraş ve Osmaniye Yatırım Destek Ofislerine teslim edilecek.


Elektronik başvuru için son tarihin 5 Eylül 2014 saat 23.59’a kadar Ajansa elden teslim için son tarih 12 Eylül  2014 saat 17.00 olduğu kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar