19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Maganda Kurşunu Yaşlı Kadını Az Daha Öldürüyordu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maganda Kurşunu Yaşlı Kadını Az Daha Öldürüyordu
Abone ol
Osmaniye’de evinin önünde sandalyede otururken rastgele ateş eden bir magandanın kurşunuyla karın bölgesinden yaralanan 78 yaşındaki Pakize Çenet hastanelik oldu.
Osmaniye’de evinin önünde sandalyede otururken rastgele ateş eden bir magandanın kurşunuyla karın bölgesinden yaralanan 78 yaşındaki Pakize Çenet hastanelik oldu.

Kaldırıldığı özel hastanede tedavi altına alınan ve bağırsaklarından ameliyat olan 3'ü kız 6 çocuk annesi yaşlı kadın 5 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Olay 1 Ağustos günü saat 22.30 sularında merkeze bağlı Çardak köyünde meydana geldi. Evinin Avlusunda sandalyede oturan Pakize Çenet birden kanında bir sıcaklık hissetti. Eliyle kontrol ettiğinde kanama olduğunu fark eden yaşlı kadın, yakınlarının yardımıyla otomobil ile Özel İbn-i Sina Hastanesine götürüldü. Yapılan ilk muayenede ateşli silahla yaralandığı belirlenen Pakize Çenet, hemen ameliyata alındı. Sağlık durumu iyi olan yaşlı kadın 5 günlük tedavinin ardından taburdu edildi.

Olayın şokunu üzerinden hala atamayan Çenet, "Havlumun önünde sandalyede oturuyordum. Karnıma kızgın bir şey deydi, oradan aşağı gitti. Hemen hastaneye getirdiler kurşun değdiğini söylediler" dedi.

Pakize Çenet'in oğlu 46 yaşındaki Metin çenet ise düğünlerde eğlencelerde silah sıkılmamasını isteyerek, "Eğlencelerimizi kendi aramızda mermi atılmadan yapsak daha iyi olacak. Bu sayede masum insanlar yaralanıp veya ölümle sonuçlanabilecek kötü durumlar karşısında kalmazlar." dedi.

Annesinin yaralandığı gün köylerinde düğün olduğunu belirten Çenet, "Düğün vardı ama oradan tabanca mermisinin gelmeyeceğini söylediler. Keleş mermisi olabilir deniyor ama ne olduğu şuanda bilemiyoruz" dedi.

Hastayı ameliyat eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Göğebakan ise ateşli silah yaranmasıyla gelen hastanın ilk belirlemede sol üst karın bölgesinden kurşun girişi olduğunun belirlendiğini ifade ederek, "Ateşli silah tanısıyla hastamızı acil ameliyata aldık. Ameliyat sırasında hastamızın kalın bağırsağı iki yerden ince bağırsağını da iki yerden yaraladığını belirledik. Kurşun sol kasığa saplanmıştı. Bulunduğu konum itibariyle hastaya zarar vermemek içim kurşun çıkartılmadı. Şuanda hastamızın 5'inci günü ve sağlıklı taburcu edeceğiz." dedi.

Olayın üzücü olduğunu dile getiren Op. Dr. Göğebakan, "Evinin kapısında otururken birden bire en kötü bir şekilde yaralanıyorsun. Bu insanın karşılaşabileceği en kötü bir şeylerden bir tanesi. Çünkü hiç bir neden yok ve normal bir günde birden bire vuruluyorsun. İnsanlarımızdan isteğimiz eğlenirken, eğlenmelerini ölçülü bir şekilde yaparlarsa silah kullanmazlarsa bu tip kazaları yaralanmaları engellemiş oluruz. Silah kullanılıyor ama o esnada o kurşunun nereye gittiğini hesaplayamıyorsun. Bu şekilde görüldüğü gibi insanlar hiç hak etmedikleri halde çok ciddi yaralanmalara maruz kalabiliyorlar. Lütfen eğlencelerin sevinçlerin ölçülü bir şekilde kutlanmasını istiyoruz" dedi. jandarma ateşli silah yaralanması ile ilgili olarak soruşturmasını sürdürüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar