18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5373
EURO34.7954
ALTIN2490.5

Lider Çocuk tarım kampı sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Çocuk tarım kampı sona erdi
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Lider Çocuk tarım kampı” belge töreni ile sona erdi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Lider Çocuk tarım kampı” belge töreni ile sona erdi.

Gıda, Tarım ve Ormancılık bakanlığınca, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce gerçekleştirilen program gerçekleştirildi.

Osmaniye’de program 8-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Merkez80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıflarından 20 öğrenci ve bir öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mustafa Örel etkinlikle ilgili olarak; 

“Bakanlığımızca 2018 yılında etkinliğin teması "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" olarak belirlenmiş olup bu yıl öğrencilerimiz kampta "Yenilenebilir Yabani Bitkiler ve Biyokaçakçılık " konularında eğitim aldıkları bir program çerçevesinde 3 gün boyunca çeşitli faaliyetlere katıldılar.

Programın ilk gününde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" hakkında bilgi verilerek ülkemizde ve yöremizde yetişen yenilebilir yabani bitkiler tanıtıldı. Bu bitkileri doğru toplamanın, tanımanın ve korumanın yolları anlatıldı. Yapılan sunumlarda bu bitkilerle yapılan yemeklere de örnekler verildi. Ardından ilimizdeki en büyük halk pazarı olan Salı Pazarı'na gidilerek satışı yapılan yabani bitkiler incelendi. Öğrenciler burada semizotu, dağ çayı, kekik, kantaron, sumak bitkilerini görme fırsatları oldu. Öğle yemeğinin İl Müdürlüğümüz yemekhanesinde yenmesinin ardından bir fidan satış yerinde kültüre alınan yabani bitkilerin tanıtımı yapıldı. Hambelis, kızılcık, kekik, alıç, ıhlamur ve andız gibi bitkileri tanıyan öğrenciler işletme sahibinden bu bitkileri ayırt etmenin yollarını öğrendiler.

İkinci gün Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğünde konu uzmanları tarafından Biyokaçakçılık İle İlgili sunum yapılarak doğal ortamlarında yetişen varlıkları korumanın önemi ve doğa koruma alanlarının önemi anlatıldı. Ardından Değirmenocağı Köyü'nde yöre kadınlarından insanların eskiden günümüze kullandıkları, nesilden nesile aktarılan yabani bitkiler, bunların kullanım şekilleri, yapılan yemekler hakkında bilgi aldılar. Öğle yemeğinin Yeniköy Muhtarlığı Kuş Cennetinde yenmesinin ardından burada kısa bir doğa yürüyüşü yapılarak mevsim itibarıyla doğada bulunan yenilebilir yabani bitkilerden örnekler incelendi. Son olarak ta Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi gezilerek yetkililerden ilimizdeki geçmişte yaşayan insanların yaşam tarzları ve folklorik değerleri hakkında bilgi aldılar.

Kampın üçüncü ve son gününde düzenlenen kapanış etkinliğinde öğrenciler yöresel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, halat çekme, bayrak yarışı, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi oyunlarla gönüllerince eğlenip müzik eşliğinde halay çekerek oyunlar oynadılar.”dedi.

Etkinliğin kapanış bölümünde ise, İl Müdür vekili Mustafa Örel,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü  Hayri Uyduran, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü  Mehmet Poyrazoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü F.Özgül Var, 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu 4.Sınıf Öğretmeni ve 20 Öğrenci katıldı. Burada katılımcılara kamp süresince yapılan etkinlikler hakkında bilgi verildi. Öğrencilere ve konuklara yöremizde en çok tüketilen yabani bitkilerden yapılan tirşik, ısırgan böreği ve çiriş böreği ikram edildi.

Pasta kesiminin ardından, öğrencilere üç gün boyunca kampta yaşadıkları tecrübelerle ilgili sorular soran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri daha sonra katılım belgelerini vererek başarılar dilediler. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar