banner182
banner134

KVKK Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Osmaniye’de “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Tanıtımı” konulu bilgilendirme ve farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Amfisinde düzenlenen toplantıya; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Mustafa Aslan, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz, Hakan Ezgi ve Metin Esen, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Kurul Üyeleri Şaban Baba ve Murat Karakaya,  kamu kurumu ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, OKÜ Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.


 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Bilir, Kişisel Verileri Koruma Kurumu olarak yaptıkları toplantıların 14.’sünü Osmaniye’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu programın gerçekleştirilmesinde Sayın Valimizin büyük desteği var, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sözlerinin devamında KVKK’nın kurum yapısı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Faruk Bilir, “Kişisel verilerin korunması iki yönü olan bir kavram; bir yönüyle özgürlük yönü diğer yönü ise güvenlik yönü. Aslında özgürlük yönü kişinin bizatihi kendisinin korunmasıdır, kişilik haklarının korunmasıdır. Çünkü insan değerlidir, değerinin temelinde insan onuru vardır. Değerli olan insanın verileri de değerlidir. İkinci yönü güvenlik yönü, burada da verinin güvenliğinin sağlanması söz konusudur. Dolayısıyla biz kişisel verilerin korunması dediğimiz zaman insanın korunması ve verilerinin güvenliğinin sağlanmasını anlıyoruz” dedi.
 
Daha sonra konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenleme ve bu konudaki kurumsallaşma 2016 yılına dayanmaktadır. Dolayısıyla söz konusu mevzuat düzenlemeleri ve bu konudaki kurumsallaşma toplumumuzda henüz yeterince bilinmemektedir. Bu nedenle bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantı ile bu konularda farkındalık oluşturmak istiyoruz.



Toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantının katılımcılarımız için faydalı olmasını ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Katılım ve katkılarından dolayı Kurum Başkanımıza, Kurul üyelerimize, sunumlarını gerçekleştirecek olan Daire Başkanımıza, Başkanlık Müşavirimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyesi Şaban Baba’nın oturum başkanı olduğu panel; Başkanlık Müşaviri Seçil Koyuncu ve Daire Başkanı Mustafa Erbilli’nin sunumları ile devam etti. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun genel yapısı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumlularının yükümlülükleri, ilgili kişilerin hakları ve mevzuattaki diğer düzenlemeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
 
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Toplantı sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir’e kurumların logolarının yer aldığı çini tabak ve çiçek takdim edildi. Panele katılan konuşmacılara çiçek takdim edilmesi ile panel son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155