29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlandı
Abone ol
55. Kütüphane Haftası, Osmaniye’de Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

55. Kütüphane Haftası, Osmaniye’de Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
 
Kutlama programına Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı. İl Kültür Müdürü Torun, “Bakanlığımız, bu sene, Kütüphane Haftası ile ilgili ana temayı “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” olarak seçmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü, kütüphanelerin birer yaşam merkezleri haline gelmesi, daha çok vatandaşımıza ulaşabilmesi için yoğun çalışmalar yürütmektedir.” diye konuştu. Osmaniye il genelinde 2018 yılı içerisinde 128 Bin 475 kitap, 646 çeşit süreli yayın ile 244 Bin 994 okuyucuya ödünç verme, yerinde kullanım ve internet erişim hizmeti verildiğini kaydeden Torun, “2018 yılı sonu itibariyle 41 Bin 971 kayıtlı üyemiz bulunmakta olup bu sayı sürekli artmaktadır.”dedi.

Programın devamında İstiklal İlkokulu öğrencileri işaret dili ile Barış Manço şarkılarını sundular. Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden kutlama programının devamında; okuma istatistiklerine göre Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesinden en çok ödünç kitap alan Ahsen Nisa Küçük, Yağız Çağan Küçük, Ecrin Naz Katar’a ve aile olarak kütüphaneden en çok faydalanan Cantorun ailesi adına Tuğba Cantorun’a ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. Ödül alan öğrencileri tebrik eden Vali Coşkun, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olanlara da teşekkür etti.  

Kutlama programı okumanın önemine değinen Dedemin Sandığı konulu skeç ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin işaret dili ile Sakarya Türküsünü sunmaları ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar